Interjú: A Groove partisorozat szervezőivel

Aki nagykátai és régen mozgott az éjszakai életben, annak nem mondunk újat ezzel a névvel, hogy Groove, és ha még utána rakjuk azt, hogy Dreher, akkor mindenki számára világossá válik, hogy valójában miről is van szó.

Három nagykátai ifjú – ebből kettő gyakorlatilag oszlopos tagja a Groove -nak – úgy gondolta, hogy leporolja és új alapokra helyezi mind a partisorozatot, mind a nagykátai partiéletet. Mind a hármukkal készítettünk egy pici interjút, a két alapítótag beszél az élményről és az új tag pedig a jövőbeni tervekről mond pár szót.

Molnár József aka Joseph Mad :

Mit jelent számodra a Groove?

A Groove számomra egy misszió. Fő célom a megalkotásakor az igényes elektronikus zene tolmácsolása volt. Elrugaszkodva a mindennapi “rádiós” mainstream zenéktől, a lehető legváltozatosabb palettán bemutatni azokat a zenéket amik nem valószínű ,hogy felcsendülnek a minden napokban.

Hány Groove bulin vagy túl?

Erre nem tudok pontos választ adni… Igazából az összesen részt vettem. 🙂

Melyik volt a legemlékezetesebb bulitok?

Talán a 2013-as Groove Essential amin Johnnie Pappa és Dragon S vendégeskedett nálunk , közel 400 party arccal kiegészülve a Dreherben. Negyed óra volt, amíg a kaputól eljutottam a dj pultig. Durva éjszaka volt.

Mi a véleményed a Nagykáta és környékbeli partiéletről?

Nem mondanám, hogy színes lenne. Számomra egy hangú. A legtöbb vidéki szórakozóhelyen a mainstream hódít, ami vonzza magával azt, hogy a legtöbb helyen ugyanazok a zenék ugyanabban a sorrendben pörögnek . Úgy,  hogy egész nap azok a zenék szólnak a rádióban is természetesen. Ezen próbálunk változtatni. De ez csak az én szubjektív véleményem.

Kit tekintesz példaképednek a dj szakmán belül?

A magyar lemezlovasok/producerek közül Belocca-t emelném ki. Ő az aki hihetetlen dinamikával és energiával csinálja azt amit csinál. Ami nagyon tetszik, hogy ötvözte az underground elektronikus zenét a mainstreammel és létrehozta saját ‘mondhatni stílusát’ a Mainground-ot. Óriási! A nemzetközi arcok közül pedig Maceo Plex és a Pleasurekraft páros. De sorolhatnám, az meg elég hosszú lenne…

Beszélt még pár dologról nekünk Barad Sándor aka Alex B is:

Hogy mit jelent számomra a Groove? Egy szóval a “kezdetet”. Groove bulin játszottam először nagyobb közönség előtt, és ezeken a bulikon szerettem bele abba az érzésbe, amit egy halas közönség nyújt. 🙂

Mennyi Groove partin vettél részt?

Pontos számot sajnos én sem tudok mondani, évekig havonta jelentkeztünk Groove bulikkal, amik mostanra alább hagytak, de bízom benne, hogy sikerül felépíteni ismét egy sikeres sorozatot és meg nagyon sok estet mulathatunk át együtt.

Nagykátai bulik?

Véleményem szerint nagyon beszűkült és már már unalmas. Bízom benne, hogy sikerül valami szint csempésznünk a környékbeli partiéletbe.

Neked ki a favorit Dj ?

Sok olyan Dj/Producer van akire felnézek, de akit kiemelnek, az Felix Jaehn. Ő az élő példa számomra arra, hogy az ember igazan fiatalon is elérheti az almait!

Végül pedig a harmadik fiú Mucza Dávid aka Mucza mondott pár szót:

Ha nagykátai vagy és sokat jártál mulatni régen akkor tudod, hogy mindennek a szíve és a lelke a Dreher volt és a Groove bulik. Én akkoriban még nem pörgettem velük, csak részt vettünk a bulikon, de tudtuk, hogy ha hétvége akkor Dreher. Próbálkoztunk mind a hárman jót tenni a környékben és picit nem a kommerszet és a tucatot játszani, eddig kisebb nagyobb sikerrel, de most elhatároztuk, hogy újra elkezdjük hárman a Groove ot és picit felfrissítjük a partiéletet Nagykátán.  Amit tudni kell még róla, hogy a fő irányvonal csak és kizárólag a house lesz. Legyen az deep , legyen az tech, de masszívan house. Mindenhol edm-et hallunk meg slágert. Mi picit behozzuk a környékbe azt, ami majdhogynem kihalóban van erre. Ez a partisorozat minden hónapban egyszer kerül majd megrendezésre és a környékből próbáljuk össze szedni a finom house dj-ket és együtt pár jó estét levezényelni.

Az első bulink 2015. november 13-án pénteken kerül megrendezésre a Dreher Pub-ban Nagykátán.  A következő bulikra pedig hívunk vendég Dj-ket és igyekszünk minnél színesebb Line Up-ot összehozni és szórakoztatni a környéket!

Ők hárman próbálják meg újjáéleszteni a Groove ot, és a House zenét a környéken.

Hát srácok kívánunk hozzá sok sikert és kitartást!!! 🙂 🙂

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here