Újabb évre állapodott meg munkavállalóival a tápiószelei Ganz gyár

Közel 300 munkavállaló már biztosan folytatja jövőre is a munkát a Ganz Transzformátor Motor- és Generátorgyártó Kft. vállalat tápiószelei gyárában.

A cég az év elején több hónapig kényszerleállás alatt volt, szeptember elején tudták újraindítani a termelést. AZ ipari transzformátorokkal, nagy teljesítményű motorokkal és generátorokkal foglalkozó vállalat gyártósoráról több év kihagyás után decemberben gördültek le az első Ganz névvel fémjelzett motorok.

A gyárat 2020-ig a CG Electric Systems Hungary Zrt. vezette, azonban a pénzügyi nehézségek és a járvány már év közben is gondot okozott. A munkavállalók több havi bérének kifizetésével is elmaradtak, melyeket végül az államnak a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból kellett kipótolnia.

A vég felszámolási eljárása után az üzemet a jogutód, a Ganz Transzformátor Motor- és Generátorgyártó kft. vette bérbe, és ő vette át az üzemeltetést is. Elsődleges céljuknak a munkahelyek megőrzését és a termelés stabilitását tűzték ki, hosszú távon pedig a márkanevet szeretnék erősíteni az iparban.

Fotó: pid.hu

MEGOSZTÁS