Tápiószentmártonban járt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke

Schmuck Erzsébet február elején jelentette be indulását a 2022-es országgyűlési választáson Pest megye 09. számú választókerületében. Az Ébredj Káta civil szervezet támogatásával már meg is kezdte körútját a körzet településein.

Első útjainak egyike Tápiógyörgyére vitte, ahol Varró István polgármesterrel találkozott, néhány napja pedig Györe László, Tápiószentmárton polgármestere vezette körbe őt a településen. Itt részletekbe menően tárgyaltak a községben és a körzetben fennálló lehetőségekről, problémákról és ezek megoldásairól. A találkozóról egy rövid, de elgondolkodtató videót is közzétettek, mely ezen a linken érhető el.

Az elmúlt ciklusokban a körzetben rengeteg panasz érte Czerván György fideszes képviselőt, hogy a nem fideszes (vagy általa támogatott civil) polgármesterek sokkal kevesebb támogatást kapnak az államtól, mint narancsos társaik.

 Ezzel azonban, és ezt ne felejtsük el, nem a polgármesterek járnak igazán rosszul, hanem mi: a lakók, akiknek nem jut új út, új iskola, új orvosi rendelő, végső soron pedig majd közvilágítás és szemétszállítás sem. Ha hagyjuk, hogy eljussunk idáig.

Schmuck Erzsébet a videóban elmondta, hogy a koronavírus járvány is rontott a helyzeten, következtében sok tízezer ember veszítette el a munkáját, kis-és közepes vállalkozások tömegei mentek tönkre, családi vállalkozások maradtak pénz és segítség nélkül. A kormány magára hagyta a bajbajutottakat, a vidék felzárkóztatása csupán ígéret maradt.

Hozzátette, hogy Magyarország rövid időn belül tizennyolcezer milliárd (18.000.000.000.000!) forint jogos támogatást tud lehívni az Európai Uniótól. Ez az óriási, leírva is elképzelhetetlen összeg szakszerű felhasználás esetén lehetővé teszi a vidéki települések, többek között a Tápió-vidék településeinek felzárkóztatását, a vidéken élő emberek jobb megélhetését, illetve a Tápió-mente térségében élők életkörülményeinek javítását is.

Györe László polgármester bizakodva tekint Schmuck Erzsébet indulására a választókörzetben, mivel a helyben lakó képviselővel az elmúlt 6 évben nem sikerült személyes egyeztetést összehoznia. Czerván Györgynek elfoglaltságaira hivatkozva mindig volt fontosabb dolga, minthogy szülőfaluja és a lakók problémáival foglalkozzon.

A polgármester kiemelte, hogy elsődleges feladat Tápiószentmártonban a színvonalas lakhatás és a minőségi megélhetés megteremtése. Ehhez a település és környékén lévő összekötő utak rendbetétele járul hozzá leginkább.

Hozzátette, hogy vannak olyan pályázatai a településnek, amit másfél éve nem fizet ki a minisztérium, de olyanok is, mint a Móra Ferenc úti orvosi rendelő felújítása, amit csak az elmúlt 6 év alatt 9 alkalommal pályázott meg, de egyszer sem kapott rá állami forrást.

Schmuck Erzsébet megerősítette: az utak rendbetételét minél hamarabb el kell kezdeni, mivel a jelenlegi rossz állapot nagyon megnehezíti a vidéki turizmus fejlődését, de az őstermelők, családi gazdálkodók életét is, hiszen a piacokat el kell érni, munkába járni kell, a gyerekeket iskolába, középiskolába kell vinni.

MEGOSZTÁS