Tápióbicskén és Tápiószentmártonban a legolcsóbbak most az építési telkek

Aki családi házat tervez mostanában építeni, az nem fogja olcsón megúszni. Különöses igaz ez Pest megyére és azon belül is az agglomerációra. A fővárosból a városokba kiköltözők aránya az elmúlt évben sem csökkent. A válság miatt 2020-ban összességében kevesebb telek került értékesítésre, ám ez nem csökkentette az árakat, sőt: a kínálat beszűkülésével a telekárak lassan, de magabiztosan emelkednek felfelé.

Országos átlagban ma 10-15 millió forintért lehet hozzájutni egy jó elhelyezkedésű, ám teljesen átlagos (300-400 négyzetméter) telekhez. Ez a fővároshoz közeledve fokozatosan drágul, a városon belül pedig ennek az árnak a sokszorosáért kínálják őket a tulajdonosok. Budán például nem ritka a 100 millió forint feletti telek sem.

Ugyanakkor találni még Pest megyében, a fővárostól nem is túl távol kedvezőbb árú és elhelyezkedésű területeket. A KSH adatai szerint például Tápióbicskén és Tápiószentmártonban kifejezetten jó áron szerezhetünk meg egy-egy földet, persze ha időben lecsapunk rá. A 2020-as évben ezen a két településen olyan értékesítés is történt, ahol a telek ára nem haladta meg a 2 millió forintot. Ezért ha mostanában tervezünk a Tápió-vidékre költözni vagy építkezni, érdemes lehet először itt körülnézni.

Forrás: mfor.hu

 

MEGOSZTÁS