Szilveszterezni készültél? Utaztál volna a téli szünetben? Felejtsd is el gyorsan, marad a szobafogság

A szigorú intézkedéseket fenn kell tartani – jelentette be Orbán Viktor Facebook-videóban. A jelenlegi korlátozások érvényben maradnak 2021. január 11-ig. December 21- én döntik el, hogy szenteste kivétel lesz-e ez alól, a szilveszteri bulikat és utcabálokat nem lehet megtartani, mert mint fogalmazott a miniszterelnök, nem lehet kockáztatni.
Január 11-ig tehát nem lehetséges semmilyen belföldi utazás (kivéve gazdasági/oktatási/üzleti céllal), a fürdők is zárva maradnak, az éttermek, kávézók, bárok, kocsmák sem fogadhatnak vendégeket, és semmilyen rendezvény nem tartható meg. A kijárási korlátozás szintén érvényben marad, tehát még egy hónapig este 8 és reggel 5 között biztosan otthon fogunk ülni. A szenteste tekintetében még nem született fix döntés, a kijárási tilalom esetleg későbbre csúszhat, de nagy családi rendezvények valószínűleg szintén nem tarthatók. Az év egyik legfelkapottabb eseménye, a szilveszter pedig óriási érvágást szenvedhet: a vendégek nem utazhatnak semmilyen szálláshelyre (sem szálloda, sem magánszállás, még egy eldugott erdei házikó sem!), az éttermek sem tarthatnak sem évvégi üzleti vacsorákat, sem szilveszteri mulatságokat. Bulizni pedig bizonyosan nem lehet sem szórakozóhelyen, sem házibuliban, de még utcabálon sem.
Az, hogy mekkora óriási érvágás ez minden étteremnek, szálláshelynek, turisztikai létesítménynek, arról mélyen hallgat a kormánymédia. Köztudott ugyanis, hogy ezeknek a helyeknek az éves bevételük egyik legnagyobb részét a decemberi ünnepi időszak adja.
Mindazonáltal a kereskedelem nem részesült nagyobb korlátozásban, mint eddig. Tehát a hipermarketekben, plázákban reggel 6 és este 7 között ugyanúgy hordhatjuk a vírust, mint eddig. Mindenki mást pedig kizártak az ünnepi időszak bevételi forrásaiból. Minden károsultnak kitartást kívánunk!

 

MEGOSZTÁS