Nap melegít vizet az ovisoknak Tápióbicskén

Tápióbicske Község Önkormányzata 118 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A támogatásnak köszönhetően az óvoda bővítése és felújítása valósul meg, valamint napkollektor felszerelése és új játékok is beszerzésre kerülnek.

Folyamatos csoportlétszám túllépéssel küzdött a tápióbicskei óvoda. Az elmúlt években várólistára került 9 apróság, a helyzetet ugyan adminisztratív eszközökkel megoldotta a képviselő testület, de ettől nem lett nagyobb a tér. Hamarosan azonban igazi mese kezdődik felújított termekkel, új játékokkal, akadálymentesítéssel, nyílászárók cseréjével, napkollektoros vízmelegítéssel.

Sérült, illetve speciális nevelési igényű gyerekek is élvezhetik az ovis lét örömeit, ha megvalósul Tápióbicskén az óvodafejlesztési beruházás. Jelenleg összesen 178 3-6 év közötti gyerek él a településen, de csak 135 férőhelyes az óvoda. A jelenlegi öt csoportba 23-28 kisgyermek van beosztva, de ezt a helyzetet az ÁNTSZ többször is kifogásolta a zsúfoltság miatt.

Nincs tornaterem, szertár, nevelői szoba, megoldatlan a logopédiai foglalkoztatás zavartalan elhelyezése. Az elavult épület fűtése gazdaságtalan. Ezen a helyzeten változtat az az uniós pályázat, amely révén 118 millió forinthoz jutott a község önkormányzata, ez a teljes beruházási összeg 95 százaléka.

A gyerekek számára igazi mese lesz e történet következő része. Felújítják és bővítik a termeket, kicserélik az elavult nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést. A hasznos alapterület 489,2 négyzetméterrel nő, a szülők örömére pedig 275 négyzetméteres térköves parkolót alakítanak ki. A vízmelegítésről napkollektorral gondoskodnak. Azoknak, akik egyéni bánásmódot, sajátos nevelést igényelnek, fejlesztő játékokat szereznek be, amelyek a gondolkodás, beszéd, érzékelés, emlékezet, mozgás javítását támogatják.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here