Nagykátai gyerekek, irány a PEOPLE TEAM-tábor: csak 1 óra kocsival!

A nyári szünetben minden nagykátai gyerek sok időt tölt a helyi strandon vagy részt vesz a Nagykáta SE focitáborában. A hosszú nyári szünetben azonban megéri körülnézni a környéken egyéb táborozási lehetőségek után. Főnyeremény lehet a PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválja. A 30 év alatt a PT megfordult csaknem 24 000 gyerek, s a többségük állítja: ez a táborok tábora Magyarországon!

A nagykátaiak a tábor közelsége miatt nem csak bentlakásos formában, hanem bejárósként is jelentkezhetnek. A délelőttök a regisztrációval egy időben kiválasztott témájú szakfoglalkozásokkal telnek. A táborba 7–17 éves gyerekeket várnak. 10 témacsomagban 30 szekció közül lehet választani. A legkedveltebb az angol nyelv. Naponta 210 percben nem magyar anyanyelvű tanárok tartanak órákat. A fókuszban a kommunikáció és a beszédkészség fejlesztése áll.

A mozgást kedvelők sem maradnak választék nélkül: a sporttábor és tánctábor mellett már akrobatatábor és zsonglőrtábor is szerepel a programban. A technika szerelmeseit tárt karokkal várják a programozótábor, a robotikatábor és a drónépítők tábora. A művészetek legalább olyan népszerűek: ifjú képzőművészek, fotográfusok, filmrendezők, színészpalánták és irodalmárok bontogathatják szárnyaikat a háromszor egyhetes turnusokban. Persze rengetegen választanak akár három hetet is, mert a jóból sosem elég.

Minden táborfajtának egy közös tulajdonsága van: az ötletgazdagság és a „learning by doing”, vagyis a projektalapú, kipróbálásra építő tanulás. Ebből következik a tábor legfontosabb üzenete: a kurzusok végén a résztvevők bemutatják a tábor többi lakójának és a szüleiknek is az elvégzett munka eredményét. Legyen az színházi előadás, elkészült vers, leforgott film, működő robot vagy angol nyelven előadott dal.

Természetesen a nyaralás sem maradhat el. Délután választható szabadidős programok sora hívogatja a táborozókat. Strandolás a kecskeméti csúszdaparkban, városi vetélkedő, 6 sportpálya és számtalan sporteszköz, állatbemutatók, kézműves-foglalkozások színesítik a napot. Esténként viszont a versenyeké a főszerep. 10 különböző színű csapat méri össze ügyességét és kreativitását a legkülönbözőbb eseményeken. Kicsik és nagyok együtt táboroznak. A szervezők figyelembe veszik a 7–12 éves és a 13–17 éves korosztály különleges igényeit. A kamaszoknak filmklubot és felvilágosító előadásokat szerveznek. A kisebbeknek megnyílik a játékszoba, de a jelmezes kakaópartik sem maradnak el.

És mi marad a tábor után? Minden gyerek bekeretezhető oklevelet és tábori kendőt kap. Az előadásokról és a programokról videó- és fényképfelvételek készülnek. A rengeteg élményt senki nem felejti el, az örökre szóló barátságok végigkísérik a táborozók életét.

MEGOSZTÁS