Míg anya, apa dolgozik… – Vár a tábor!

Felnőttként a nyár már nem egyenlő a felhőtlen szabadsággal. Ha szülőként gondot okoz, hogy gyermeked hol töltse kellemesen és hasznosan az idejét, amíg te dolgozol, az ilyen táborok ideálisak.

Az unokák imádnak a nagyszüleiknél nyaralni, ám sajnos sok családnak nem áll rendelkezésére ez az alternatíva. Ekkor lehet kitűnő választás egy tábor, ahol a gyerek jól érzi magát, miközben a szülő nyugodt, mert tudja, hogy jó helyen van a kisfia, kislánya. Ma már bőséges választék áll rendelkezésre, ha nyári szabadidős elfoglaltságot keresünk: nemcsak idő és helyszín, de tematika vagy korosztály szerint is válogathatunk a táborok között.

A legfontosabb, hogy mindenképpen olyan táborozást válasszunk, amelyen élvezetből vesz részt a gyerek, nem csupán kényszerből. A legjobb, ha ő maga mondja el, milyen jellegű táborba menne legszívesebben, majd a leendő táborozó és a szülők együtt választják ki a megfelelőt.

Szülőként próbáljunk gyermekünk fejével gondolkodni, hiszen mi ismerjük őt a legjobban! Képzeljük el, hogy mi veszünk részt az adott táborban. Ha úgy érezzük, hogy szívesen lennénk ott, akkor jó eséllyel a gyerekünk is jól fogja érezni magát. Ma már léteznek az „ottalvós” táborok mellett olyanok is, amelyek csak reggeltől délutánig tartanak, így a család az estéket együtt töltheti.

A lényeg: csak olyan táborba írassuk be gyermekünket, amelybe nagy örömmel megy! Az ilyenre fog évtizedek múltán is szívesen visszagondolni.

MEGOSZTÁS