Megye I.: igazságos pontosztozkodás a Taksonnyal

Immáron a Pest megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság a 7. fordulójánál jár, azaz fél távhoz érkezett az őszi szezon. Ellenfelünk a Taksony SE volt, akik ellen igazán felemás félidőt produkáltunk.

A találkozót nagy elánnal kezdte a vendég együttes, aminek a következményeként a 13. percben egy védelmi hiba után a vezetést is megszerezte Bábik Tibor együttese. Sajnos a gól megfogott bennünket, nem tudtuk a saját játékunkat játszani, gyakorlatilag veszélyes lövést sem eresztettünk meg az ellenfél kapujára, ráadásul Szalkait a 22. percben el is vesztettük, aki betegen vállalta a játékot, de erejéből most ennyire futtatta.

A szünetben ismét cseréltünk. Draskóczit Lakatos váltotta, ami nyilvánvalóvá tette, hogy a támadó szekciónkat kell erősíteni. Jöttek is a lehetőségek, a 62. percben aztán Mányi Domonkos révén ki is egyenlítettünk. Tovább folytattunk az attraktív futballt, sorra alakítottuk ki a ziccereket, amiket rendre ki is hagytunk egészen a 82. percig, amikor is a szünetben beállt Lakatos gurított a hálóba Németh remek beadása után. 0–1-ről fordítottunk, 2–1 ide. Sajnos azonban nem örülhettünk sokáig. Alig 3 perc múlva egy kapu előtti kavarodás után Szabados egalizált.

A hátralévő időben még kellett mind a két félnek izgulnia, de az eredmény már nem változott, így azt mondhatni, hogy két ellentétes félidő után igazságos döntetlen született.

Ezúton kívánunk a szimpatikus Taksony együttesének további sok sikert a bajnokságban.

Pest megyei I. osztály 

7. forduló

Nagykáta – Taksony 2–2 (0–1) 

Nagykáta, 150 néző. Vezette: Péli Á. (Tóth S., Csatlós A. Zs.)
NAGYKÁTA SE: Rézsó P. 7 – Balogh I. 5 (László Zsiska R. 0, 68. p.), Lovasi B. 5, Komonyi Gy. 5, Czakó II N. 6 – Draskóczi P. 5 (Lakatos L. 6, a szünetben), Dancsa M. 6, Mohácsi G. 5 (Mányi Zs. 5, 60. p.), Kiss K. 8 – Szalkai P. 0 (Németh N. 5, 22. p.), Mányi D. 6 (Kiss Á. 0, 79. p.). Edző: Tóth Imre.
TAKSONY SE: Stammel A. – Takács M., Hégner Z., Szabados T., Szalay M. (Héray L., 72. p.) – Kozári Cs., Fazekas M. (Tóth Gy., 87. p.), Bábik T. (Dankó J., 62. p.), Patály J. – Patkó Gy., Lakatos Gy. Játékos-edző: Bábik Tibor.
GÓL: Mányi D., Lakatos L., ill. Patály J., Szabados T.
SÁRGA LAP: Komonyi Gy., Mányi Zs., ill. Hégner Z.
TÓTH IMRE: – A 83. percben megszerzed a vezetést, igen nehezén emészthető a mérkőzés összképét nézve a reális döntetlen. A szerdai 120 perc nagyon éreztette hatását csapatomon.

MEGOSZTÁS