Jászberényben az önkormányzat csökkentheti az adóterheket 2021-től

Nagyvonalú bejelentést tett ma Budai Lóránt, Jászberény polgármestere Facebook-oldalán. Az elmúlt év nehézségei után szükségessé vált volna a városnak az adók emelése, azonban az önkormányzat mégis úgy döntött, a lakók érdekei fontosabbak ennél.

“AZ ÍGÉRET SZÉP SZÓ – január elsejétől csökkentjük a jászberényi családok adóterheit.
A kormány múlt heti rendelete alapjában írta felül az adórendelet módosítására vonatkozó elképzeléseinket. Felvállalva a politikai kockázatot, megpróbáltuk kompenzálni a központi elvonások egy részét, a kormány azonban az utolsó pillanatban megtiltotta, hogy adót emeljenek az önkormányzatok.
Az adóterhek átalakítását célzó javaslataink azonban nem csak emelésről, hanem csökkentésről is szóltak. Ez utóbbi lehetőségét viszont nem vették el tőlünk! Ezért a mai napon arra tettem javaslatot, hogy az eredeti terveink szerint január elsejétől csökkentsük a jászberényi családok adóterheit.
Amennyiben javaslatunk elfogadásra kerül, akkor az ADÓALAP EMELÉSÉVEL több mint száz kis- és középvállalkozó részére biztosítunk adómentességet, a KOMMUNÁLIS ADÓ módosításával pedig mintegy 1700 lakás mentesül az adófizetés alól. Ez utóbbi döntéssel tízmillió forintot hagyunk a családoknál.
Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki megértette, hogy ezek a sosem látott nehéz idők, hasonlóan nehéz döntéseket követelnek. Ez most egy könnyebb döntés de ha szükséges lesz, újra felvállalom a nehezét. Mert a város érdeke számomra mindennél fontosabb.” – olvasható a polgármester Facebook-oldalán.
Izgatottan várjuk, hogy a környező Tápió-menti települések vezetőitől mikor kapunk ilyen jó híreket!
MEGOSZTÁS