Irány Liverpool!

Liverpoolról egyből a Beatles és a foci juthat eszünkbe, azonban a városban kiemelkedő kulturális élet zajlik és a turizmus is egy fontos tényező a város gazdaságában. 2008-ban Liverpool volt Európa Kulturális Fővárosa.

A város a Mersey-folyó torkolatánál fekszik és itt található a világ egyik legnagyobb kikötője is, ezzel a transzatlanti hajózás egyik fő pontja. London után itt található a legtöbb múzeum az országban, és több az UNESCO Világörökségek sorába tartozó látnivalót is rejt a város magában.

Természetesen több Beatles-el kapcsolatos látnivaló is található Liverpoolban, Beatles túrákat is szerveznek az odalátogató rajongóknak. Ez a túra magába foglalja a Cavern Clubba való látogatást, ez a kocsma az együttes által vált legendássá, hiszen itt debütáltak Lennonék. Nemcsak a klub, hanem az egész utca és környéke is John, Paul, George és Ringo munkássága előtt tiszteleg, hiszen az összes bár és üzlet a zenekarhoz kötődő nevet visel pl: Lennons Bar, Hard Day’s Night Shop, Cavern Pub. De a Beatles Shop, vagy McCartney egykor otthona sem maradhat ki a túrából.

Az Albert Dock Liverpool a város egyik leglátogatottabb helye, itt található meg Liverpool számos népszerű látnivalója. Az Albert Dock otthont ad a Beatles Múzeumnak, a Rabszolgatartás Nemzetközi Múzeumának, és itt található meg a Merseyside Tengerészeti Múzeum is. A Merseyside Tengerészeti Múzeumban nagyszerű kiállítások láthatóak olyan emigránsokról, akik Liverpoolon keresztül hagyták el Nagy-Britanniát és vándoroltak az Egyesült- Államokba. Továbbá bemutatásra került a Titanic és a Lusitania története is, mindkét tragikus sorsú utasszállító hajónak erős kapcsolata volt Liverpoollal.

A sport mellett sem szabad elmenni szó nélkül, hiszen a városban a Betclic mobil adatai alapján két nemzetközileg is jól ismert futballcsapat van, a Liverpool FC és az Everton FC gárdája. Liverpool egy igazi sportőrült ország, a Liverpool FC szurkolói hihetetlen hangulatot képesek teremteni az Anfield Roadon. Az 1xBet bónusz szerint a világ legjobb szurkolói közé tartoznak. A csapat melletti elkötelezettségüket az egész világ elismeri, és minden mérkőzés elején megszólal a legendás énekük a You’ll Never Walk Alone, amely a csapat himnusza.

 

MEGOSZTÁS