Interjú: Tóth Zalánnal a kosárcsapat kapitányával

Közeleg a szezon vége a Pest megyei Férfi Felnőtt B – Mlatilik József Kosárlabda Bajnokságban, s ez azt jelenti, hogy a Nagykáta SE Kosárlabda Szakosztály játékosainak már csak néhány meccsen lesz lehetőségük a tabellán jelenleg betöltött pozíciójukon javítani.  Ez alkalommal a csapat egyik alap tagjával, Tóth Zalánnal készítettünk interjút.

Mit jelent számodra a kosárlabda, mint sport?

Először is köszönöm a lehetőséget. Egy ismerősöm hívó szavára kezdtem el a sportot, bár eleinte kicsit tartottam tőle, de mára már az életem szerves részévé vált. Szinte nem telik el nap a héten mozgás nélkül, ha épp nem edzünk, akkor az öcsémmel dobálunk kint a kertben. Egyszóval ebben a sportban találtam magamra, végre magasságomat nem csak a befőttek polcról való leszedésére használhattam :).

16 éves korod óta kosárlabdázol, és mára mondhatjuk, hogy a csapat egyik fontos húzó embere lettél, hiszen már nem csak a pályán vállalsz nagy szerepet, hanem a csapat népszerűsítésében és ügyintézésében is. Hogyan tudod kezelni ezt a felelősséget, illetve mit jelent számodra a csapattagok beléd vetett bizalma?

Igyekszem mindent megtenni kisvárosunk csapatáért, teljes vállszélességgel kiállni érte. Nem mondanám magam húzóembernek, egy csapat vagyunk, itt MINDENKI húzóember, egységben az erő. Nem úgy tekintek a többiekre, mint csapattársakra, hanem mint egy családra! Az első dolog, amit megtanulsz, hogy a társaid itt a testvéreid, nélkülük nem érsz semmit! Szinte kötelességemnek érzem, hogy elintézzem a dolgokat, de szerencsére nem az enyém az egész felelősség, mindenki kiveszi részét a szervezésből. Mindemellett nagyon megtisztel, hogy a csapattársaim fiatal korom ellenére ennyire megbíznak bennem és „vezetőként” tekintenek rám.

Hogyan áll a csapat jelenleg a bajnokságban?

Jelenleg 10 győzelem mellett 3 vereséggel a harmadik helyen vagyunk, de mivel még van 3 meccsünk a szezonból, ez változhat. Hazai pályán eddig remekelünk, mind a 7 meccsünket megnyertük, de még van egy, amit hoznunk kell, hogy hibátlanul zárjunk itthon. Idegenben is csupán csak 3 mérkőzést veszítettünk, bár ebből az egyikre nem tudtunk sajnos elutazni, így ez még lehet, hogy pótlásra kerül. Ígérhetem, hogy mind a három hátralévő meccsünkön 110%-ot fogunk hozni, és megteszünk minden tőlünk telhetőt a győzelemért.

Felidéznéd nekünk a csapatban töltött éveid, illetve az idei szezon számodra legemlékezetesebb pillanatát?

Mindenképp a legelső mérkőzés, amikor magamra húzhattam a „13-ast”. Sose felejtem el, 12 másodpercet töltöttem a pályán, a meccs legvégén. Egy büntetődobásnál cseréltek be, ami után leszedtem a lepattanót, kipasszoltam és nagyjából véget is ért a mérkőzés. Remek emlék!

Az idei szezonból mindenképp a Hatvan KK elleni idegenbeli meccset mondanám, ahol sikerült 7 triplát bevágnom és összesen 31 pontig jutottam. Valamint a Monor elleni hazai győzelmünket, remek csapatmunka volt.

Van esetleg olyan egyéni, illetve csapat szintű rituálétok, szokásotok amit minden meccs előtt megtesztek?

Van egy rózsaszín trikóm, ami egy véletlen baleset folytán lett rózsaszín. Azt veszem fel mindig a mez alá, valamint van egy zene, aminek a meghallgatása nélkül pályára sem lépnék. Csapatszintű rituálénk nincsen a meccs előtt, annál inkább az idegenbeli meccsek után. Jó szokásunkhoz híven hazafelé mindig megeszünk egy gyrost vagy valami extra egészségtelen gyors ételt.

Végül, de nem utolsó sorban ejtsünk pár szót az utánpótlás csapatotokról. Hiszen már az egész fiatal korosztály számára is van lehetőség, hogy hódoljanak ennek a sportágnak. Várható esetleg, hogy ők is induljanak bajnokságban?

Igen, már gyerekkortól van lehetőség az utánpótlás edzések látogatására. Nagyon sok szeretettel várunk minden érdeklődőt akár már 7 éves kortól. Szeretnénk mindenképp jövőre utánpótlás csapatot indítani, de sajnos jelenleg még nincs meg hozzá a megfelelő létszám. 2005-2003 között született játékosokra lenne most nagyon nagy szükségünk!

Köszönöm szépen a lehetőséget! HAJRÁ KÁTA!!

Köszönöm, hogy időt szakítottál ránk, és válaszoltál a kérdéseinkre. További sok sikert kívánok Neked és a Nagykáta SE Kosárlabdacsapatnak! Hajrá Káta!

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here