Interjú: Fodor Lászlóval a Nagykátai Meteor Kempo Sport Klub alapítójával és edzőjével

Fodor Lászlóval beszélgettünk a Nagykátai Meteor Kempo Sport Klub alapítójával és edzőjével, az elmúlt évekről illetve jövőbeli tervekről.

Mesélj magadról és arról hogyan kerültél kapcsolatba a kempoval?

Világéletemben sportszerető ember voltam és vagyok. Gyerekkoromban fociztam, később súlyokat emelgettem, persze csak hobbi szinten. A harcművészetek, küzdősportok viszont mindig is komolyan érdekeltek. A kempoval egy TV interjú során ismerkedtem meg. Vitray Tamás műsora volt és külföldön élő magyarokkal készitett interjút. A műsor alanyai olyan emberek voltak akik valamilyen maradandót alkottak. Ekkor hallottam először a kemporól és ekkor láttam először Dr. Harnos Imre Hanshit a Zen Bu Kan Kempo alapító nagymesterét. A műsort látva valami megfogott és eldöntöttem hogy ha lehetőségem lesz rá, akkor behatóbban megismerkedem a kempoval. Néhány év múlva valóra vált az álom. Jászberényben nyílt egy kempo iskola Buzás Gyula mester vezetésével, ahova jelentkeztem és ott is ragadtam. Azóta a kempo az életem szerves részévé vált, olyannyira, hogy éppen az idén vizsgáztam 3. Danra.

kempo1

Mikor és miért alakult meg a Meteor Kempo Sport Egyesület?

1998-ban kezdtük az edzéseket Nagykátán, ekkor még csak klubként. A taglétszám azonban folyamatosan bővült, a versenyeredményeink is egyre javultak. Teltek az évek és szép lassan kinőttük a klubot és 2010-ben alapítottuk meg az egyesületet.

Mesélj kicsit a mindennapokról, hogy zajlanak az edzések, felkészülések?

Heti három edzésünk van. Ezek erőnléti, technikai, taktikai és küzdelmi részekből tevődnek össze. Nagy hangsúlyt fektetünk az erőnléti részre, a nyári alapozás során rengeteget futunk, sprintelünk illetve speciális erőnléti tréningekkel készítjük fel a szervezetünket az őszi és a téli versenyidőszakra.

Az alapozó erőnléti edzések után a technikai edzések következnek, amikor is a versenyzők mozdulatait finomítgatjuk, csiszolgatjuk.  A versenyek közeledtével egyre több küzdelmi úgynevezett sparing edzés következik, ami állóharcból illetve földharcból valamint ezek ötvözeteiből tevődik össze. A verseny előtti héten a taktikai rész következik, ahol kielemezzük versenyzőink felkészültségét és erre alapozva felépítjük a versenyen alkalmazandó taktikát.

A rengeteg eredmény és versenyző közül kiemelnél néhányat akire a legbüszkébbek vagytok?

A versenyzők közül elsődlegesen Turbucz Gábort említeném, aki 2007.-ben Brüsszelben megrendezett Világ Kupán 1. helyezést ért el. Sajnos Gábor már felhagyott az aktív versenyzéssel. Fejős Krisztiánt említeném még aki Világbajnoki bronzérmet tudhat a magáénak és többszörös magyar bajnok illetve több Gála győztese.

A jelenlegi versenyzők közül Antal Gergelyt tudnám még példának felhozni, aki kempos létére mindenféle nyílt versenyen részt vett az elmúlt időszakban. Például MMA, K-1, K-3 valamint profi box és mindenhol helyt állt. Persze rajtuk kívül még nagyon sok eredményes és feltörekvő versenyzővel rendelkezik a Meteor Kempo SE, Felsorolásuk azonban nem lenne egyszerű. Jelenleg az ifi-junior korosztály a legígéretesebb. Tavasszal Sárosdra utaztunk velük egy OB.-ra. Hat versenyzőt vittünk. Mindegyikük két-két küzdelmi számban nevezett, az összesen tizenkét küzdelem volt. Tizenegy aranyat hoztunk el és egy ezüstöt. Ez majdnem 100 százalék.

kempo2

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Minél több fiatallal megismertetni a kempot, sportos, magabiztos, öntudatos nemzedék nevelése. Eddz nálunk néhány tehetséges versenyző, akiket szeretnék eljuttatni rangosabb világversenyre.

Nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelésére, ugyanis ők jelentik a jövőt. Szerencsére sok tehetséges gyermek érdeklődik a kempo iránt. Persze az sem baj, ha nem tehetséges, a lényeg hogy mozogjon, sportoljon és egészséges felnőtt váljon belőle. A kempoban nem szelektálunk, bárkit szeretettel várunk edzéseinken.

Köszönjük az interjút, sok sikert a továbbiakhoz! 

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here