Interjú: A nagykátai kosárlabdacsapat újoncával

Nyakunkon a szezonkezdet, ennek bevezetéseként feltettünk néhány kérdést legfrissebb csapattagunknak, Gulyás Bencének. 

Mesélj magadról!

Köszöntök Mindenkit! Gulyás Bence vagyok, 19 éves. A Nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskolába járok érettségi után szakmára, idén végzek. A kosárlabda előtt 2 évig kézilabdáztam, tagja voltam a Nagykátai csapatnak, illetve 1 évig az Albertirsai Junior csapatának is.

Hogyan ismerkedtél meg a sporttal, miért kezdted el?

Sajnos a kézilabdát abba kellett hagynom tavaly, így fél évig nem sportoltam egyáltalán, ami nagyon rossz érzés volt. Szerencsére Tóth Zalán a suliban mindig beszélt a kosárról, a csapatról, és nagyon jó volt látni azt a lelkesedést, azt a szeretetet amit a sport iránt érez. Aztán idén áprilisban volt egy sportnap a Gimnáziumban, s indított a suli egy kosárcsapatot, amibe benne lehettem. Már ott megtetszett ez a sportág, mert eddig előtte nem sokat tudtam magáról a kosárról így versenyszerűen. Ott mondták, hogy nézzek ki 1-2 edzésre, próbáljam meg. Természetesen már akkor megtetszett nagyon. Pár edzés után meghívást kaptam, hogy menjek a csapattal el egy meccsre, azóta pedig szerencsére benne vagyok a keretben. Folyamatosan, egyre jobban megszeretem a kosárlabdát, próbálom felfogni, átérezni a játékstílusát.

Hogyan értékelnéd a tavalyi szezont?

Sajnos csak a szezon második felébe tudtam bekapcsolódni, de pont jókor, mert egy 8 meccses győzelmi szériát fogtunk ki, ezzel sokat javítottunk a bajnokságban, sok csapatot meglepve s legyőzve. Pozitívan értékelném mindenképp, s remélem, tudjuk folytatni ezt a szériát eredményesen, szép játékkal az idei szezonban is!

Mit vársz el az idei szezontól? Játéklehetőség, hol végzünk?

Az előző idény végét látva, illetve a szezon előtti készülődést elnézve, ha az egész idényben kitartóak leszünk és hiszünk magunkban, akkor szerintem az első 3-ban benne leszünk. De persze a legjobb az lenne, ha meg tudnánk nyerni a bajnokságot, de ezt így előre nem tudhatjuk, pár meccs után talán érezhetjük, hogy mi a reális cél.
Játéklehetőség? Annyit szeretnék játszani, amennyivel a csapat hasznára tudok lenni és segíteni tudok. Ha úgy van, akkor 5 perc, ha úgy van, akkor több is. De ez az ellenféltől is és az adott helyzettől is függ. Persze szeretnék minden meccsen pályára lépni, és a kapott lehetőséget hasznosan tölteni. Minden meccsen a maximumot próbálom nyújtani. Meglátjuk, mire lesz elég.

Mi a véleményed az öltözői hangulatról? Hogyan jössz ki a csapattársakkal?

Nagyon jól érzem magam a csapatban, szerintem gyorsan be tudtam illeszkedni a társaságba. Nagyon rendes mindenki, folyamatosan segítenek, tanácsokat adnak, meccsek közben is, de edzés közben is. Sokszor annyiban, hogy hogyan lépjek, hogyan dobjak, merre mozogjak, s ez sokat segít, mert így akár az egész edzésen arra a tanácsra tudok figyelni, illetve ezzel fejlődök s később a csapat hasznára lehetek! Hálás vagyok a csapatnak!

Melyik ellenféltől tartasz a leginkább?

A tavalyi győztes Monori SE Old-tól. Jól is játszanak, ügyesek, és ők a címvédők.

Mit üzennél a szurkolóknak?

Aki szereti a kosárlabdát, mindenképpen jöjjön ki valamelyik meccsünkre és nézzenek meg minket. Jól esik mindenkitől a biztatás, nagy erőt ad a meccsek alatt, és ez mindig jól jön. Ha 10-en vannak vagy akár 50-en, mi ugyanúgy odatesszük magunkat, s a győzelemért harcolunk. Igyekszünk szép játékot nyújtani, és meghálálni a kilátogató szurkolók bizalmát, biztatását! 
Úgy érzem, érezzük, hogy a kilátogató szurkolók a csapat “6. játékosai” tudnak lenni, ami persze fontos és nélkülözhetetlen is. Szóval, aki csak teheti, jöjjön ki a csarnokba és szorítson Nekünk!

Köszönjük az interjút, és sok szerencsét kívánunk a továbbiakban is.

Köszönöm a felkérést, hogy 1-2 gondolatban tudtam beszélni arról, hogy hogyan is ismerkedtem meg a kosárlabdával.
Ha valaki kedvet kapott, vagy szeretné kipróbálni magát,  jöjjön el egy edzésre,és jöjjön játszani, edzeni! 
Reméljük az idei szezonnal bizonyítani tudjuk, hogy a kosárlabdának Nagykátán igen is van jövője! HAJRÁ KÁTA !!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here