Hol nyaraljunk? Irány Hévíz!

A Hévízi-tó hazánk olyan egyedülálló gyógytava, amely Európa-szerte is igen elismert. Hévízre a környező országokból is szívesen érkeznek a gyógyulni vagy a pihenni vágyó vendégek, ugyanis mindamellett, hogy a tó vize segítséget nyújt a reumás, mozgásszervi panaszokkal küzdők számára, kellemes kikapcsolódás is várja a nyaralókat a környék adta lehetőségek által. Hévíz, mindössze 6 km-re fekszik a Balatontól, így a gyógytó látogatásán kívül, a környéken elterülő turisztikai csomópontok is csábítóak lehetnek a határon túli utazóknak is.

Az első írásos emlékei a városnak, egészen régre nyúlnak vissza, pontosabban az ókori időkre. A rómaiak korából pedig, az ásatások során fellelt eszközök alapján bizonyított tény lett, hogy az egregyi terület már lakott rész volt abban az időben is. Ezután, Gróf I. Festetics Görgy volt az, aki a 18. században új értelmet adott a vidéknek és megkezdte Hévíz teljes kiépítését. A kellemes gyógyvíz hatását elsősorban a munkásosztály kényelméért alakította ki, de a fürdőparadicsomot hamar ellepték az előkelők sora is.

A város, a gyógyfürdő részlegét az 1900-as években alakította ki a gyógyászati kezelések pontos menetével, így azóta már,  bőven van lehetősége minden vendégnek kipróbálnia például a súlyfürdő kezelést, ami csak Hévízen működik. Ez elsősorban a gerincbántalmakkal küzdőknek nyújt segítséget. A hévízi gyógykúra alapvetően a tóban lévő magas ásványi anyagok tartalomra építkezik, ilyen a kálcium, a magnézium, de kisebb mennyiségben a radon is.

A Hévízi-tótól 200 m-re terül el a Hotel Palace**** Hévíz, ahol szeretettel várják a belföldről és külföldről érkező vendégeiket is. A hotel remek kiegészítő gyógykúrákat kínál a termálvíz mellé, így az egész nap rendelkezésre álló Carat Szépségszalon szépítő pakolásain kívül, a gyógyászati kezelések sem szorulnak háttérbe. A hotel belső medencékkel, masszázsokkal, saját étteremmel fogadja az érdeklődőket és igyekeznek kedvezményekkel és ökotudatos lépésekkel is kitűnni a konkurencia szállodái közül.

A fürdőzések után a tó vizét körbeölelő véderdőt is ajánlott körbejárni, vagy egy késő délutáni programként kipróbálni a Hévíz kínálata nyári programok egyikét. A hőlégballonozás, a segway túrák, gyrokopter és motoros sárkányrepülések, de az egregyi borospincék vagy akár, a nem messze elhelyezkedő kesztelyi kastély is remek kikapcsolódás lehet.

MEGOSZTÁS