Fiatal lányok mentették meg egy férfi életét Tápiószentmártonban

Györe László polgármester osztotta meg Facebook-oldalán két fiatal lány mai hősies cselekedetét: egy ismeretlen, magát rosszul érző férfi segítségére siettek, és ennek köszönhetően megmentették az életét.

“Az idősebb korosztálytól sokszor hallom, hogy „…. a mai fiatalok…. bezzeg az én időmben!”

Sokszor az ifjabb korosztály a felnőttek számára haszontalan dolgokkal tölti idejét (bár a mai, kijárási tilalmak miatt nem is nagyon tudja mással), amit a szüleik, nagyszüleik akár unalomig ismételve a szemükre is vetnek.
Minden szülő álma, hogy olyan gyermeket neveljen, aki megáll a saját lábán és hasznos tagja a társadalomnak. Nos, jelentem Tápiószentmárton fiataljai jó úton járnak.
A mai napon egy középkorú urat a hivatal melletti parkban hirtelen rosszullét kerítette hatalmába, mely mellkas fájdalom formájában csapott le rá. A férfi utolsó erejével az éppen arra járó Szotjka Ramóna és Tóth Tímea Nikoletta 8. osztályos helyi tanulóktól kért segítséget. A lányok talpraesett viselkedése és segítségnyújtása mentette meg az úr életét.
Ameddig Ramóna hívta a 112-es segélyhívó számot, addig Tímea elszaladt a Fő úti védőnői szolgálathoz, hogy azonnali egészségügyi segítséget is hívjanak.
Ramóna minden utasítást követett, amit a diszpécserközpontos adott, lehúzta a földre a padon fekvő férfit és stabil oldalfektetésbe helyezte. A két segítőkész lány már a védőnővel kiegészülve várták meg a kiérkező mentőket, akik két rohamkocsit is küldtek.
A segítségre szoruló embert a mentők szakszerű ellátás után szállították kórházba.
Ezúton is köszönöm először is Ramónának és Tímeának, hogy nem hagyták sorsára a számukra idegent és nehéz helyzetében megmentették az életét.
Köszönöm a kiérkező mentősöknek is, hogy az egyre megfeszítettebb munkájukat mindig szakértelemmel és alázattal végzik és segítenek embertársainkon.
És nem utolsó sorban köszönöm Ramóna és Tímea szüleinek, hogy ilyen remek gyermekeket nevelnek a társadalomnak, hiszen bárki kerülhet bajba és az ilyen segítség valóban életet menthet!
Igazán büszkék lehetünk rájuk mindannyian!
A betegnek pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!
Hálás köszönettel: Györe László Polgármester”
MEGOSZTÁS