A Váci Mihály Általános Iskola és a Napközi Otthonos Óvoda is zárva, több pedagógus koronavírusos

Tegnap jelent meg a hír, hogy a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola teljes felső tagozata kényszerbezárás áldozata lett. A tanári karból összesen 9 fő esett ki a munkavégzés alól, így az Oktatási Hivatal -egyelőre december 1-ig – elrendelte a tanítási szünetet. A hivatalos információk alapján eddig összesen 4 tanár esetében hozott pozítív eredményt a koronavírus teszt.

Az alsó tagozat és a sajátos nevelési igényű tagozat épületeiben a tanítás egyelőre zavartalanul folytatódik, miután- az önkormányzat tájékoztatása szerint – itt minden tanárt teszteltek, és közülük senki nem kapott pozitív eredményt.

A mai nap folyamán a Napközi Otthonos Óvoda Dózsa György úti épületében egy ott dolgozó tesztje lett pozitív, itt december 4-ig rendkívüli szünet van érvényben. A hazaküldött gyermek szülője szükség esetén igényelheti további 30 napra, hogy gyermeke otthon maradhasson.

Nagykátán egyébként a legutolsó hiteles információ szerint (http://pandemia.hu/nagykata-koronavirus/), mely november 19-én került ki (tehát 1 egész hete nem elérhető friss infó), 13 fő koronavírusost számoltak. Ehhez azóta hozzáadódott számos ismert eset, de hivatalos tájékoztatás a pontos számokról egyelőre nem érkezik. A lakosságszámot tekintve (kicsit több mint 12 ezer fő), összevetve az országos átlaggal a betegek száma akár 100-120 fő körül is lehet.

 

 

MEGOSZTÁS