A Hisztéria fagylaltüzemében jártunk…

A nyár folyamán meglátogattuk a tápiószecsői Hisztéria fagyalaltüzemet. A jó időnek köszönhetően már gőzerővel főzték és fagyasztották a finomabbnál finomabb fagylaltok. 4 féle főzött tejes alapból (fehér, sárga – ami tojásos, fehér csokoládé és étcsokoládé – mindkettő valódi Callebaut belga csokoládéból) készülnek a nem gyümölcs fagylaltok. Ide tartozik pl.: a puncs, csokoládé, vanília és az olajos magvas fagylaltok is. Ezek a fagylaltok valamennyi zsiradékot tartalmaznak, amit vajból, vagy tejszínből nyernek. A cukortartalmuk jóval kevesebb, mint a gyümölcsfagyiknak.

Ottjártunkkor éppen gyümölcsfeldolgozás zajlott: friss tahitótfalui eper lett pürésítve egy nagy teljesítményű szűrős passzírozóval. A közel 700 kg friss eper mag nélkül került püré formájában a fagyasztóba. Ebből egy tégely fagylaltba kb. másfél kg – os az adag, ami 40%-os gyümölcstartalmat határoz meg. A többi gyümölcsfagylaltnál is kb. ennyi az arány, kivéve a citromot, ott ez a szám csak 25%. Viszont a citrom fagyi a legcukrosabb, ne azt egyétek, ha éppen fogyni szeretnétek:)

Kóstolhattunk és fotózhattunk variegátókat, ami nem más, mint gyümölcs öntet, gyümölcsöcs darabokkal, cukorokkal és némi pektinnel összefőzve. Zömében ezek is kizárólag Hisztéria készítmények és nagyon finomak:) Ha már ott voltunk benéztünk a cukrász termelőben is, ami idén januártól a fagyisüzemtől függetlenül működik. Korszerű termelőberendezések, minőségi alapanyagok, tisztaság és modern termékek jellemzik az üzemet. Öröm volt itt lenni és látni, hogy mennyi munka, szenvedély és alázat van egy – egy termék készítése mögött!
3 4 5 6 7 8 9 10

11

2

MEGOSZTÁS