2015 után ismét kupa-döntőt játszhatunk!

Szerda délután a Pest megyei II. osztály, Északi csoportjának bajnoka, a Kisnémedi látogatott Nagykátára a Pest Megyei Kupa elődöntőjében, ahol végig taktikus és fegyelmezett játékot produkálva megérdemelt győzelmet arattunk felettük, ami után ismét a kupa-fináléba jutottunk.

Két jó csapat, két nagy stratéga a kispadon és egy remek pálya, mellé pedig az a tét, hogy ki jut be a Pest Megyei Kupa 2015-ös döntőjébe. A nyári melegben meglehetősen sokan, kb. 200-an gondolták úgy, hogy nem maradhatnak le a meccsről

Az első negyedóra rá is ment arra, hogy ismerkedjenek egymással a csapatok, nagyrészt mezőnyjátékot láthatott a publikum. A folytatásban már mind a két oldalon kialakultak helyzetek, igaz, gól egyikből sem lett. Első ízben a rosszul kifutó kapusunk, Szili Zsolt hibáját igyekezett kihasználni a Kisnémedi, de az üres kapura ívelt labdát Balogh Illés fejelte ki a gólvonalról. Pár perc múlva Komonyi került helyzetbe, ám túl közel volt a vendégek hálóőre, Koszta János, így nem a kapuba, hanem a még mindig kiváló Cerberusba lőtte a labdát. Az első félidőben gól nem esett, teljesen nyitott maradt a továbbjutás kérdése.

A második félidőre mind két gárda úgy futott ki, hogy bármi áron, de nyerni kell. A félidő derekán Rontó került helyzetbe és nem is hibázott kiszorított helyzete ellenére sem amikor a rövid sarokba lőtt. A hazai vezetés egyből sürgőssé tette a Kisnémedi dolgát. Egyre jobban ki kellett nyílniuk a vendégeknek és több terület jutott a hazai kontráknak. A 76. percben eldőlhetett volna a csata, mert Majzik Bertalan egy szöglet után a hálóba fejelt, de az asszisztens intése szerint ezt lesről tette, így maradt az egygólos hazai előny. Aztán a Kisnémedinek egy oldalsó szabadrúgása volt életveszélyes, de az érkező csatár pár centivel lemaradt a labdáról.

A hajrában még néhány íveléssel próbált még célt érni a vendéggárda, de a magas hazai védők kifejelgették ezeket a labdákat. Szalai Zoltán hármas sípszavával pedig véget ért a mérkőzés, amely újra sikerünket hozta és a tavalyi évhez hasonlóan ismételten kupadöntőt játszhatnak a Tóth legények.

A másik ágon a Viadukt SE-Biatorbágy és az Érdi VSE egy a végletekig kiélezett mérkőzésen, 1-1-es rendes játékidő és 2-2-es hosszíbbításbeli döntetlenek után tizenegyesrúgásokkal döntötték el ellenfelünk kilétét. A büntetőpárbaj végén 6-5-ös eredménnyel a Biatorbágy örülhetett, igy Schindler Szabolcs csapatával találkozhatunk a Pest Megyei Kupa 2015-ös fináléjában.

Pest Megyei Kupa
Elődöntő

Nagykáta SE – Kisnémedi MSE 1–0 (0–0) 

Nagykáta, 200 néző. Vezette: Szalai Z. (Gaál B. K., Bíró Zs.)
NAGYKÁTA: Szili Zs. 6 – Czakó II N. 6, Majzik B. 6, Lovasi B. 9, Balogh I. 6 – Kiss Á. 8., Szalkai P. 6 (Mózes D. 0, 90. p.), Radovits V. 9, Rontó R. 8 (Czakó G. 0, 86. p.) – Mohácsi G. 6 (Lakatos L. B. 0, 63. p.), Komonyi Gy. 7. Edző: Tóth István.
KISNÉMEDI: Koszta J. – Kun Gy. (Takács S., 57. p.), Hungler G., Kator B., Főfai S. – Sára S., Ligetfalvi D., Létai D., Bánföldi Z. (Baji L., 53. p.) – Faragó I., Bencze Zs. Edző: Davcsó Károly.
GÓL: Rontó R.
SÁRGA LAP: Szalkai P., Komonyi Gy., ill. Hungler G., Ligetfalvi D., Bánföldi Z., Takács S.
TÓTH ISTVÁN: – Úgy gondolom, hogy talán nem véletlen, hogy két egymást követő évben is játszhatunk a Pest Megyei Kupa-döntőjében. A végeredmény nem tükrözi a mérkőzést, hiszen a játék képe alapján több gólos győzelmet is arathattunk volna. Volt egy meg nem adott véleményes lesgólunk is. Stabil jó csapat a miénk. Az elmúlt két év kupaeredményei alapján, úgy gondolom megérettünk a ,,megye-egyre”, hiszen a két évad során több első osztályú alakulattal is összemértük erőnket. Várjuk a kupa-döntőt, szeretnénk meglepetést okozni, azoknak, akik nem ismerik a nagykátai labdarúgást.

A találkozón készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here