Zárt kapus mérkőzés és zéró tolerancia Nagykátán

Szerda délután ülésezett az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága, ahol klubunkat súlyos szankciókkal illették a Nagykáta – Pilis bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történtek miatt, melynek egyik legfontosabb része, hogy a Gödöllő elleni „megye-egyes” találkozónkat zárt kapuk mögött kell megrendeznünk.

Az elmúlt két hétben olyan események zajlottak le a Nagykáta Városi Sporttelepen, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül és nem lehet méltó 103 éves klubunkhoz sem.

Kezdődött minden az október 1-én, a Nagykáta – REAC U19-es bajnoki mérkőzésen, amikor is egy néző a találkozón a korláton belülre lépett, majd a játékvezetőre személyeskedő, sértő megjegyzéseket tett. Akkor a szabályszegés miatt, sajnos jogosan – lévén a korláton belül csak a játékosok, edzők, hivatalos személyek tartózkodhatnak – kettő soron következő hazai rendezésű mérkőzésre szövetségi ellenőrzést kaptunk, ami komoly pénzbüntetést jelent.

Sajnos a negatív tendencia tovább folytatódott az elmúlt hétvégi, Pilis elleni itthoni felnőtt találkozónkon. A hazai nézők egy csoportja 90 percen keresztül folyamatosan trágár kifejezéseket használva becsmérelte a vendég együttes játékosait, valamint a játékvezetői hármast is, ráadásként egyikük roppant sportszerűtlen és primitív módon le is köpte a találkozó 1-es számú asszisztensét a mérkőzés végén.

Az atrocitások miatt a Fegyelmi Bizottság nem tehetett mást, súlyos büntetést szabott ki klubunkra. Az október 22-ei, Gödöllő elleni Pest megyei I. osztályú találkozót nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell megrendeznünk, valamint egy szövetségi ellenőrt is kell fogadnunk saját költségen.

Sportegyesületünk sajnos a történtek miatt a jövőben megemelt rendezői gárdával kénytelen biztosítani hazai mérkőzéseit. A rendbontókat, a nem sportszerűen viselkedőket a sporttelepről való azonnali kitiltással fogja sújtani a Nagykáta Sportegyesület. Zéró tolarencia lesz érvényben!

Ne hagyjuk, hogy egy kisebb csoport viselkedése elrontsa a többség szórakozását!

Nagykáta SE
vezetőség

MEGOSZTÁS