Vonulás közben balesetezett egy tűzoltóautó

Jászberény központjában, a Fő téren ütközött össze egy személyautó a megkülönböztető fény- és hangjelzést használó gépjárműfecskendővel szerdán este hét óra után. A tűzoltóautó a második volt abban a konvojban, amely három járműből állt, és éppen egy fenyőerdőben fellobbant tűzhöz indult – mondta el a Szoljon.hu kérdésére S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A laktanyától pár száz méterre, alig több, mint harminc kilométeres sebességgel haladt a tűzoltóautó, amikor egy utcából balról váratlanul elé hajtott egy személyautó, amely előtt az első gépjárműfecskendő baj nélkül áthaladt. A járműben utazó három tűzoltó és a személykocsi vezetője nem sérült meg, de a hatalmas jármű bal első lámpája kitört, behorpadt a lökhárító is, és kárt szenvedett a személykocsi, amelynek a jobb oldalába ütközött a fecskendő.

A tűzoltóautó járóképes maradt, de beavatkozásra nem alkalmas, helyette tartalék fecskendőt állítanak be, mondta Fózer Tibor tű. alezredes, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője, aki hozzátette, a térség tűzbiztonsága így is teljes, a tűzoltók a másik gépjárművel is teljes értékű beavatkozók.

Az Almásdűlőre vonuló másik két raj közben megkezdte a fenyőerdőben kialakult tűz oltását, ami mintegy ezerötszáz négyzetméteres területen pusztítja az aljnövényzetet és az alacsonyabb fákat, de szerencsére a tűzoltók körülhatárolták a tüzet, így az az erőben nem terjedt tovább.

Forrás: szoljon.hu

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írd meg nekünk vagy küldj róla fotót, akár névtelenül is: hellokata.hu@gmail.com

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here