VI. Gyömrői Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál programajánló

Augusztus 29-én, a nyári szünet utolsó hétvégéjén tartják Gyömrőn a Lecsófesztet, amely mára a régió meghatározó eseményévé nőtte ki magát.

Kevés rendezvény kínál olyan gazdag programcsokrot kicsiknek és nagyoknak, mint a VI. Gyömrői Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál. Az ingyenesen látogatható rendezvényen hagyományőrző programok, bemutatók, lélekmelengető mesék, fabatka-keresés, népzene és néptánc, egy régi hagyományokon alapuló, mulatságos vetélkedő, a Parasztolimpia, és a fergeteges, tűzzsonglőr-bemutatóval fűszerezett utcabál ölelik közre a több mint 70-féle lecsó elkészítését. A vásározók között borászok, házi csapolt sör, pálinkakülönlegességek, sajtok, lekvárok, mézek, kemencében sült langalló, lángos és még sok-sok ínyencség is várja a látogatókat – több standnál lecsós ízekre hangolva, amit kár lenne kihagyni! A hivatalosan Kossuth térként nyilvántartott közterületet ezért ma már a legtöbben csak Lecsó térként emlegetik, hiszen ilyenkor az egészet belengi e nyár végi étel fenséges illata.

Az idei év egyik különlegessége Polgár Peti zenés humorista fellépése lesz, ugyanis idén egy lecsóhimnuszt ad elő a rendezvényről. Jó szívvel ajánljuk az Éneklő Szakácsok gasztrohumoros előadását is, amelyben bármely konyhában megtalálható eszközök adják majd a poénokhoz a zenei aláfestést” – mondta Szabó Szilvia főszervező, a Kulturiszt önkéntese.

Bővebb információ:

http://www.lecsofeszt.hu
https://www.facebook.com/lecsofeszt

lecsofesztival_2015_plakat_700

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here