Veszélyhelyzet lépett fel az országban, számos esemény elmaradhat Nagykátán és a környéken

Szerda délután rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet lépett érvénybe Magyarország egész területén a koronavírus miatt. A korlátozások mértékét tekintve ilyenre nem volt itthon példa az elmúlt évtizedekben: beutazási tilalom van négy országból, bezárnak a mozik és a színházak, bezárnak az egyetemek, illetve minden 100 fő feletti beltéri és 500 fő feletti rendezvény elmarad.

Nagykáta és a környező települések számos ponton érintettek a válsághelyzetben. A szomszédos Jászberény egyetemi épületében mostantól csak távoktatás folyik, a Lehel Mozi ma éjféltől nem nyithat ki.

Nagykátán, Szentmártonkátán, Sülysápon és szinte az összes környékbeli településen kiadták már a nyilatkozatot az önkormányzatok a március 15-ei megemlékezések eltörléséről (ahol még nem, nagy eséllyel ott sem lesz megtartva).

A Nagykátai Művelődési Központ nyilatkozata alapján a közeljövőben megrendezésre kerülő koncertek, bulik, fellépések és versenyek is elmaradnak. Ez már biztosan érinti a pénteki P. Mobil koncertet és a március 21-ei Ki mit tud?-ot is.

A Nagykátai Gyógyfürdő ugyanakkor optimistán áll a kérdéshez: a Facebook-oldalukon megosztott cikk szerint a fürdőkben a magas klórtartalmú vizek miatt nem kell tartani a koronavírus megjelenésétől.

A veszélyhelyzet kihirdetésével előrejelzések alapján nem hetekre, inkább hónapokra kell tervezni, így a későbbi, tavaszi koncertekről, sporteseményekről egyelőre nem lehet biztosan nyilatkozni.

MEGOSZTÁS