Végéhez közeledik a csatorna hálózat kivitelezése

Lassan végéhez közeledik a szennyvízberuházás csatornafektetési munkálatainak alapszakasza. Mind Nagykátán, mind a környező településeken a csatornahálózat jelentős részét már lefektették a kivitelezők. Nagykátán néhány rövidebb szakasz kivételével jobbára már csak a Dózsa György út kivitelezése maradt hátra, ami talán a legnagyobb kihívást jelenti úgy a kivitelező, mint pedig a település és a lakosság számára. Azokon a szakaszokon, ahol a kivitelező az útpályán kívül tudta lefektetni a hálózatot, ott ez már megtörtént. Azon szakaszon, ahol a Közútkezelő hozzájárulása szükséges, ott még a kivitelező vár a végleges engedélyre és a munkát azután tudja megkezdeni.

Ezzel párhuzamosan elkezdődnek a végleges úthelyreállítási munkálatok is, amit a lakosság már nagyon vár. Ezen helyreállítási munkák az útburkolattól függően három formában valósulnak meg. A földes utcákon az eredeti állapotot állítja helyre a vállalkozó. A többi utcán alapesetben sávos helyreállítást végez a kivitelező. Ezen utcák az Álmos u., Harang u., Jeles u., Temető u., Gyóni Géza u., István király u., Damjanich u., valamint a teljes pályás aszfaltozással nem érintett utcák keresztátvágásainak aszfalttal történő végleges helyreállítását még május hónap folyamán megkezdi a vállalkozó.

A harmadik csoportba tartoznak azok az utcák, ahol a sávos helyreállítás kiegészül a település végleges döntése után, a település által rendelkezésre bocsátott forrás felhasználásával teljes pályás helyreállítással. Ezek az utcák legkésőbb július-augusztus folyamán kaphatnak új burkolatot.
Közben a vállalkozó szeptember közepéig, a szerződése lejártáig helyreállítja a járdákban, kapubejárókban esett esetleges károkat, valamint a csapadékelvezető árkokat ott (és csak ott), ahol a kivitelezés következtében indokolt.

Kérjük az ingatlantulajdonosokat, hogy az esetleges problémáikat jelezzék a Projekt Információs Irodának (Nagykáta, Dózsa György út 2.; Telefon: 29/641-115, Zöldszám: 80/980-081, e-mail: info.szennyviz@gmail.com), hogy azokat a vállalkozó mielőbb és folyamatosan orvosolni tudja.
A beruházáshoz tartozó másik projektelem, a szennyvíztisztító telep és a központi komposztáló telep is a kivitelezés utolsó fázisába került. Mindkét kivitelező készre jelentette a telepét és hamarosan megindulhat a próbaüzem, melyeket legkésőbb jövő év április végéig kell lezárni. Továbbra is fontos megemlíteni, hogy még nem lehet a csatornahálózatra rákötni! A rákötések megkezdésének módjáról és időpontjáról előzetesen tájékoztatni fogjuk a lakosságot. A végleges úthelyreállítások elkészültéig továbbra is kérjük a Tisztelt Lakosság megértő türelmét.

Forrás: Nagykátai Híradó / Tápió PR

MEGOSZTÁS

3 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here