Változások a Sportcsarnokban

2014. decemberében Nagykáta megvásárolta a Sportcsarnokot, amit egy kedvezőtlen állami konstrukció keretében épült több évvel ezelőtt. Az új városvezetés jobbnak és hatékonyabbnak látta a működtetését abban az esetben, ha a Csarnok a Város kezébe kerül, hiszen így kb. 50%-kal kevesebb összegből üzemeltethető.

A megvásárláshoz nagy segítséget nyújtott Czerván György államtitkár és Karsainé Magyar Ildikó jegyző asszony, akik energiát nem kímélve megállapodtak a Kormány képviselőivel egy, a Város számára megfelelő kifizetésről, ezzel megelőzve az előnytelen pénzügyi ügyleteket. A jövőben a Város állapítja meg a nyitvatartási időt, valamint a bérleti díjakat is, előtérbe helyezve a helyi lakosság érdekeit.

Ennek következtében 2015. január 1-jétől több változás is történt a Sportcsarnok életében. Az első és talán legfontosabb változás a vezető személyével kapcsolatos; a Csarnok vezetője Simon Tamás lett, aki nagykátai, fiatal és megfelelő összeköttetésekkel rendelkezik ahhoz, hogy megtöltse rendezvényekkel és programokkal az épületet.

A másik fontos változás a nyitvatartási időben történt. Az eddig jól bevált módszert visszük tovább, vagyis térítésmentes használatát kizárólagosan a helyi közoktatási intézmények tanulói és a Városi Napközi Otthonos Óvoda ellátásában részvevő gyermekek intézményi keretek között szervezett sportfoglalkozásai, testnevelés órái megtartása céljából biztosítja hétköznap reggel 8.00 óra és délután 14.00 óra közötti időszakban, viszont a délutáni időszak meghosszabbított nyitvatartási renddel üzemel. 14.00 óra és 22.00 óra között térítés ellenében bárki számára igénybe vehető a Csarnok.

2014. december 16-i képviselő-testületi ülésen az alábbi bérleti díjak kerültek kialakításra:
Nagykáta Város Képviselő-testülete a Tornacsarnok teljes küzdőtér bérleti díját bruttó 6.000.-Forint/óra összegben állapítja meg, a Sportcsarnokot egész évben használók számára. A küzdőtér bérleti díját bruttó 9.000.- Forint/óra összegben állapítja meg a Sportcsarnokot alkalomszerűen használók számára. A küzdőtér 1/3-nak (küzdőtér 3 részre osztva 1 része) bérleti díját bruttó 3.000.-Forint/óra összegben állapítja meg.

A Tornacsarnok előterének bérleti díját bruttó 3.000.-Forint/óra összegben állapítja meg. Itt lehetőség van céges rendezvények, tanfolyamok, borkóstolók megszervezésére is, hiszen akár 120 fő kényelmes elhelyezésére is van lehetőség. Ilyen és hasonló esetekben a bérleti díj egyedi megállapodás tárgyát képezi.

A szakosztályok részére a Sportcsarnok bérleti díja bruttó 2.000.-Forint/alkalom.

Rendezvények alkalmával az ár meghatározására a polgármester egyedi megállapodás alapján, az önköltség figyelembevételével jogosult.

A városvezetés nem titkolt szándéka az, hogy a Sportcsarnok – a Városi Sportpálya mellett – a nagykátai sportélet központjává váljon. Használják minél többen egészséggel és örömmel!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here