Vádat emeltek a tápióbicskei gyilkosok ellen

Vádat emeltek négy betörő ellen, akik 2011-ben viperával agyonvertek egy idős, magatehetetlen tápióbicskei férfit. A zsákmányuk mindössze egy mobiltelefon volt – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a négy – baráti, ismerősi kapcsolatban álló – férfi elhatározta, hogy bármi áron pénzhez jut. Egyikük ismerte a 85 éves sértettet, aki egyedül élt Tápióbicskén, és a nyugdíját házi italkiméréssel egészítette ki. Úgy tudták, hogy az idős ember gyakran nagyobb összegű készpénzt tart a házában, így végül rá esett a választásuk.

2011 júniusában a vádlottak késő este, sötét ruhában, fejükön fekete maszkkal, kezükben ácskalapáccsal és viperával betörtek a kiszemelt házba. A szobában alvó házigazdát lerántották a földre, megfenyegették és pénzt követeltek tőle – ismertette a vádiratban foglaltakat a szóvivő.

Mivel nem kaptak pénzt, ketten viperával testszerte ütlegelték az idős embert, majd átkutatták a lakást, ahonnan egy húszezer forint értékű mobiltelefont vittek magukkal. A vérző férfit sorsára hagyták. Az idős ember később fel tudott kelni, és segítséget kért, de az elszenvedett sérülések miatt pár nap múlva meghalt a kórházban.

A vádlottak 2014 októberében kerültek rendőrkézre, ellenük nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, illetve csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség – közölte Gyugyi Csilla.

Forrás: napigazdasag.hu

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here