Uzsorást fogtak Tóalmáson

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Antal 55 éves tóalmási lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított- feltehetően 2012. óta- havi rendszerességgel különböző pénzösszegeket adott kölcsön egy tóalmási férfinak, akinek ezt követően 30 napon belül a kölcsönadott pénz dupláját kellett visszafizetnie P. Antal részére. A sértett az 55 éves férfi által meghatározott feltételeket elfogadta és a tartozását a meghatározott időpontig megfizette. A gyanúsított a pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzéséhez a törvényben előírt engedéllyel nem rendelkezett.

A nagykátai rendőrök a beszerzett adatok alapján 2014. június 12-én megjelentek egy tóalmási pénzintézet előtt, ahol P. Antal éppen készpénzt vett át a sértettől. A járőrök ezt követően a férfit elfogták és a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsított ellen a további eljárást- szabadlábon hagyása mellett- a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

MEGOSZTÁS

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here