Unokázós csalókat fogtak el a rendőrök Nagykátán

Két férfit és egy nőt fogott el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésben Nagykáta, Monor és Vác rendőreivel, összehangolt akció keretében Nagykátán. 

A három vádlott az úgynevezett “unokázós” trükkel keresett fel egy 88 éves nagykátai nőt otthonában. Ez az egyre elterjedtebb csalás a következőképpen néz ki: az (általában idősebb) áldozatot azzal keresik fel a csalók, hogy annak egy unokája vagy közeli hozzátartozója balesetet okozott, kórházba került, vagy éppen elrabolták. Ahhoz, hogy segíteni lehessen a “bajba került” rokonon, pénzre, általában nagyobb összegre van szükség, amit a hozzátartózónak ott helyben ki kell fizetnie.

A felkeresett áldozat a legtöbb esetben megijed és elhiszi a kitalált történetet, a pénzt pedig átadja a csalóknak. Ez történt a nagykátai nő házánál is, akitől összesen másfél millió forintot akartak kicsalni az elkövetők. Ám a rendőrök munkájának köszönhetően a helyszínen sikerült elfogniuk a három csalót (23 éves férfi, 22 éves férfi és 20 éves nő). A 23 éves férfit előzetes letartóztatásba helyezték, két társa szabadlábon védekezhet.

MEGOSZTÁS