Unod a 31-es főút és a vasút állandó zaját? Mondd el, mit változtatnál!

A városokon belül a legjelentősebb zajforrás a közlekedés. Ennek a csökkentésén dolgozik az Európai Unió minden tagországa, Magyarországgal együtt.

Minden közúton, ahol évi 3 millió autónál több halad el, és minden vasútvonalon, amin évi 30 ezer vonatnál több közlekedik, szükségessé válik a zaj csökkentése. Nagykáta a vasútvonalával és a 31-es főút egy szakaszával is érintett a kérdésben.

A település 5 éves tervei között szerepel a a Nagykáta-Tápiószentmárton közötti vasútvonal egy szakaszán 3 méter magas zajvédő fal felhúzása. Hosszú távon Szentmártonkátától egészen Tápiószentmártonig tervezik a fal kiépítését, ami érdemben csökkentheti a vasútvonal mellett élők zajártalmát. A 31-es főút zajcsökkentéséről konkrét tervek egyelőre nem elérhetőek.

A város köteles a nyilvánosságot bevonni a tervek kialakításába. Az önkormányzat nem reklámozta ezt a lehetőséget (vajon miért?), viszont mi most megtesszük, hogy ne maradjatok le róla!

“Az intézkedési tervet a nyilvánosság bevonásával kell véglegesíteni, ezért lehetőséget biztosítunk arra, hogy javaslataival hozzájáruljon az intézkedési terv elkészültéhez.

Ezt a következő módon tehetik meg: elektronikus úton titkarsag@nagykata.hu címre, valamint postai úton a Nagykátai Polgármesteri Hivatal 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2. címre címezve”-írják az önkormányzat honlapján.

Szóval ha elegetek van a sok áthaladó kamionból, tehervonatból, ragadjatok tollat vagy billentyűt, várják a véleményeteket, elképzeléseiteket!

 

MEGOSZTÁS