Újabb viharra számíthatunk

Még tartanak a helyreállítási munkálatok Pest megyében, különösen Cegléd, Tápiógyörgye és Nagykáta térségében okozott jelentős károkat az elmúlt két napban az ország középső részére lecsapó vihar. 

Az érintett településeken még nem végeztek a megbontott vagy lesodort tetők helyreállításával – közölte a most elkészült összegzés alapján a megyei katasztrófavédelem szóvivője csütörtökön. Csámpai Attila ismertetése szerint összesen 16 esetben riasztották a tűzoltókat lakóépületekben keletkezett kár miatt, Cegléden például egy irodaépület 400 négyzetméteres lemeztetejét bontotta meg szinte teljes terjedelmében a szél (lásd a képen). Az épületet ideiglenesen fóliával fedték be, a helyreállítás még tart.

Tápiógyörgyén egy kutyát kellett kiszabadítaniuk, miután  az óljára dőlt fa miatt beszorult, egyébként összesen 67 esetben távolítottak el, illetve aprítottak fel a vihar által épületekre, közutakra, villanyvezetékekre dőlt nagyméretű fákat. A Pest megyei hivatásos tűzoltók munkáját számos önkéntes is segítette.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint újabb csapadékzóna, illetve heves szél közelíti meg a régiót, ezért a megyei katasztrófavédelem felkészült az újabb bevetésekre – tette hozzá a szóvivő. Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, Somogy, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Hajdú-Bihar megyében elsőfokút. 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here