Új csomagolóüzemet avattak Tóalmáson

A jó minőségű élelmiszerek előállításának egyik feltétele a korszerű technológia alkalmazása – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Tóalmáson, a Húscsarnok Kft. új csomagolóüzemének avatásán pénteken – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.

Az élelmiszeripar feladatának nevezte a miniszter az adalékanyagoktól, kétes eredetű fűszerektől mentes hazai élelmiszerek arányának növelését az EU piacain. Megjegyezte, hogy az ilyen termékek eredetének védelmében még vannak elmaradások, és felhívta a figyelmet a hamisítások kiszűrésének fontosságára.

Czerván György, a minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára felidézte, hogy a következő években a kis és közepes élelmiszer-feldolgozó vállalkozások fejlesztésére az EU 2020-ig hozzávetőleg 300 milliárd forintos pályázati forrást nyit meg. Hozzátette, hogy az összeg növekedhet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) elkülönített keret egy részének átcsoportosításával.

Kurunczi János, a Húscsarnok Kft. tulajdonosa, igazgatója beszámolt róla, hogy az új csomagolóüzemet 300 millió forintból építették. A 20 éve alapított üzem hetente 25 tonna terméket, szarvaskolbászokat, füstölt, pácolt készítményeket állít elő, és 60 embernek ad munkát.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

  1. Még Tóalmás is fejlődik, csak ez a pusztulatos szentmártonkáta ilyen semmilyen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here