Trianon megemlékezés Nagykátán

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) Nagykátai Tagszervezetének szervezésében június 3-án Trianon megemlékezésre került sor városunkban.
A rendezvény első felszólalója Szabó Ákos volt a HVIM nagykátai vezetője, aki beszédében kiemelte a ma is köztünk élő Trianont. A Rongyos Gárda tagjait, a Székely Hadosztály harcosait és Balassagyarmat hős védelmezőit példaképként tekintette, kik heroikus módon harcoltak tettleg Isten igazságáért.
Második felszólaló Kármán László hagyományőrző volt, ki az I. világégésről és a Trianoni békediktátum ellen küzdő harcosokról számolt be a megemlékezőknek, kiemelve a tanácsköztársaság súlyosan hibás pacifista utasításait.
Harmadik felszólalóként Lipták Tamás a HVIM fővárosi vezetője szólalt fel, ki párhuzamot vont a 150éves széttagoltsággal, hogy akkor is voltak, akik a kesergés helyett hittek és tettek az egységes Magyarországért úgy is, hogy nem tudták, vajon az Ő életükben bekövetkezik-e ez vagy sem.

A rendezvény a Himnusz eléneklésével kezdődött, s a Szózat és a Székely Himnusz közös eléneklésével zárult. A rendezvényen kb. 20 ember jelent meg. A megemlékezés koszorúját a HVIM nevében Incze Béla (HVIM alelnök) és Szabó Ákos (HVIM nagykátai vezetője)-, a megemlékezők pedig mécseseket helyezte el.
Külön köszönet illeti Kármán László, Tinka Ádám és Tóth Péter hagyományőrzőket a rendezvény színvonalának emelésében, ill. a Nagykáta rendőreinek a jóindulatú és lelkiismeretes hozzáállásért.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here