Több száz járatot szüntet meg a MÁV januárban

A Magyar Nemzet értesülései szerint több száz járatot szüntetne meg a MÁV a menetrend decemberi életbe léptetése után, valószínűleg januárban.

A 75 tételt tartalmazó munkaanyag része lenne egész járatok leállítása vagy a reggeli csúcsidőszak kivételével egész nap kétórás vonatkövetés bevezetése.  A járatritkítás hátterében járműhiány állhat.

A kapacitások csökkentésének a hátterében a lap információi szerint nemcsak a kihasználatlan járatok kivonása állhat, hanem a MÁV-Start gyorsvonati kocsijainak a hiánya.

A lap kérdéssel fordult a vasúttársasághoz és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM). Utóbbi válaszában nem zárta ki, hogy menetrend-módosítás legyen.

Azt írták, „az NFM nyomon követi az utazási igények és szokások alakulását. A tárca a menetrendek folyamatos felülvizsgálatát várja el a vasúttársaságtól. A rendszeres áttekintés a kapacitáshiányos vonatok és vonalak szolgáltatásának kiegészítésére és a kihasználatlan járatok közlekedtetésének értékelésére is kiterjed.”– írja a kormány-közeli napilap.

Forrás: gyomroi-hirhatar.hu

MEGOSZTÁS

10 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miért is tudjunk rendesen közlekedni és hazajutni nem? Pff…szànalmasak
    Nem elég,hogy ha esik egy kis esö megàll minden… több óra késés stb…most még ez is…hàt gratulàlok nekik….

  2. Amikor ilyen cikket olvasok, az agyérgörcs kerülget…. le van fotózva Nagykáta vasútállomás és hozzá írva egy országos méretű adat… úgy van beállítva, mintha a 120a vonalon többszáz járat kimaradna…. Az igazság az, hogy minket ez nem érint. Nem hogy kevesebb,hanem több vonat lesz! Jó hír, hogy az első kettő Bp-ről érkező nagykátai helyi vonatot kivéve az összes eddigi nk-i helyi vonat minden óra 44-kor Szolnokig személyvonatként leközlekedik, tehát késő délutáni forgalomban óránként kettő vonatunk lesz Szolnokra! Tessék már egy kicsit tájékozódni, utána szitkozódni! Országos szinten valóban szűnnek meg járatok, csak egy példa: hosszú évtizedek óta meglévő Moszkvába és onnan közlekedő Tisza expressz megszűnik…na bumm..

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here