Több száz járatot szüntet meg a MÁV januárban

A Magyar Nemzet értesülései szerint több száz járatot szüntetne meg a MÁV a menetrend decemberi életbe léptetése után, valószínűleg januárban.

A 75 tételt tartalmazó munkaanyag része lenne egész járatok leállítása vagy a reggeli csúcsidőszak kivételével egész nap kétórás vonatkövetés bevezetése.  A járatritkítás hátterében járműhiány állhat.

A kapacitások csökkentésének a hátterében a lap információi szerint nemcsak a kihasználatlan járatok kivonása állhat, hanem a MÁV-Start gyorsvonati kocsijainak a hiánya.

A lap kérdéssel fordult a vasúttársasághoz és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM). Utóbbi válaszában nem zárta ki, hogy menetrend-módosítás legyen.

Azt írták, „az NFM nyomon követi az utazási igények és szokások alakulását. A tárca a menetrendek folyamatos felülvizsgálatát várja el a vasúttársaságtól. A rendszeres áttekintés a kapacitáshiányos vonatok és vonalak szolgáltatásának kiegészítésére és a kihasználatlan járatok közlekedtetésének értékelésére is kiterjed.”– írja a kormány-közeli napilap.

Forrás: gyomroi-hirhatar.hu

MEGOSZTÁS