Több bűncselekmény is a számlájára írható

A ceglédi rendőrök őrizetbe vettek egy abonyi férfit.

Garázdaság vétség, lopás vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán B. Attila 46 éves abonyi lakos ellen.

A férfit a járőrök 2016. október 31-én a késő esti órákban vonták intézkedés alá Abonyban a Kossuth Lajos téren, mivel az igazoltatása előtt néhány perccel – egy kővel – betörte egy közelben lévő étterem ablakát.

B. Attilát elfogták, előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Kiderült, hogy a 46 éves férfi az elfogását megelőző napokban festékszóróval lefújta egy abonyi cukrászda kerítését, reklámtábláját és üvegportálját is. Betört egy helyi zöldségboltba és onnan mézet, különféle italokat, valamint gyümölcsöket tulajdonított el.

Egy ismerőse házába 2016. október 29-én éjjel ment be. Az épülethez volt kulcsa és ismerte a riasztó kódját is. A sértettől italokat és konyhai eszközöket lopott el.

A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának elrendelésére.

MEGOSZTÁS