Tóalmási házakba törtek be

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytatott lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja D. Sándor 21 éves és F. Aladár 29 éves tóalmási lakosok, valamint D. Roland 25 éves szentlőrinckátai lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint D. Sándor és 29 éves társa 2014. április 25. és 2014. április 29. közötti időszakba a kerítésen keresztül bemászott egy tóalmási hétvégi ház udvarára és a lakás ajtaját befeszítette, majd onnan különféle szerszámokat tulajdonított el. A két férfi ezt követően felfeszítette a telken található lakókocsi ajtaját és onnan is szerszámokat loptak el.
A nagykátai rendőrök a végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeként azonosították a betörés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tóalmási férfiakat, akiket 2015. január 13-án a reggeli órákban a Tápiószecsői Rendőrőrs munkatársai Tóalmáson elfogtak és előállítottak. A nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság két nappal később előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat.
A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy D. Sándor az elfogását megelőző hónapokban a gyanú szerint 44 esetben követett el betörést Tóalmás területén. A férfi jellemzően hétvégi házak nyílászáróit rongálta meg és kézi szerszámokat, kisgépeket, műszaki cikkeket, élelmiszereket, valamint egyéb használati tárgyakat tulajdonított el. A 21 éves gyanúsított 12 esetben – a dolog elleni erőszak alkalmazását követően – az ingatlan területéről nem tulajdonított el semmit. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a bűncselekmények elkövetésében a legtöbb esetben – 40 alkalommal – F. Aladár is részt vett, míg D. Roland 23 bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható megalapozottan. A 25 éves férfi ellen – azonosítását követően – 2015. január 20-án elfogatóparancsot bocsátott ki a Nagykátai Rendőrkapitányság, mivel a felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre. Őt a Mezőkovácsházai Rendőrkapitányság munkatársai hat nappal később elfogták és előállították. A nagykátai nyomozók D. Rolandot gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, majd az illetékes bíróság 2015. január 28-án elrendelte az előzetes letartóztatását.
Az eljárás során végrehajtott házkutatások során a rendőrök megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tárgyak egy részét.
A gyanúsítottak ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here