Terhes lány késelte halálra a barátját Cegléden

Első tárgyalását tartja a Budapest Környéki Törvényszék kedden annak a lánynak az ügyében, aki halálra késelte barátját tavaly augusztusban Cegléden.  A kamasznak emberölés miatt kell felelnie.

Az ügyről korábban a rendőrség szűkszavúan nyilatkozott. Azt közölték, hogy az akkor 16 éves lány azután szúrta mellkason 25 éves párját, hogy összevesztek. A  tinédzsert öt nappal később hallgatták ki gyanúsítottként. A törvényszék tájékoztatásából azonban újabb részletekre derült fény.

Úgy döntöttek, hogy babát akarnak

Eszerint az érintettek 2010-ben ismerték meg egymást, de a későbbi támadó csak 2015-ben lett a fiatalember barátnője. A lány egyre több időt töltött barátjával és egyre gyakrabban aludt ott nála. Májusban eldöntötték, gyermeket szeretnének. Júniusban a lány teherbe is esett. A fiú alkalmi munkákból tartotta el magát és barátnőjét, emellett különféle kábítószereket is árult, hogy több pénzhez jusson. A lány ekkor még iskolába járt.

Rendszeresen ittak és veszekedtek

A fiatalok azonban sokat veszekedtek, a vitát általában a lány kezdte ok nélkül, ilyenkor erőszakosan viselkedett és nem egyszer meg is ütötte párját, de arra is volt példa, hogy a fiú pofozta fel őt. A vádirat szerint egyébként mindketten rendszeresen ittak.

A gyilkosság napján – 2015. augusztus 7-én – a fiúhoz átmentek a barátai, hogy együtt igyanak. A lány megkérdezte a barátját, hogy miről beszélgetnek, ekkor a már részeg párja közölte vele, hogy semmi köze hozzá. A lány kiment a szobából, barátja pedig utána. A fiú szidni kezdte a barátnőjét és az anyját is, a lány pedig dühében felkapott egy 15 centiméter pengehosszúságú kést és szúrt. Az áldozat azonnal elvesztette az eszméletét és összeesett, majd néhány percen belül meghalt.

Elmosta a kést, átöltözött, majd hazaszaladt

A lány ezután kihúzta a kést, elmosta azt majd átöltözött. A ruháit ezután egy nejlonzacskóba tette és a fotel mögé rejtette. Végül hazaszaladt, és azt mondta az anyjának, hogy barátja megölte magát.

MEGOSZTÁS