Tápiószecső tulajdonába került a helyőrségi klub

Ingyenesen megkapta a tápiószecsői honvédségi bázis helyőrségi klubjának tulajdonjogát a nagyközség önkormányzata – tájékoztatta a település polgármestere hétfőn az MTI-t.
Bata József (Fidesz-KDNP) a napokban született kormánydöntés hátteréről elmondta, hogy a rendszerváltás előtt a tápiószecsői honvédségi bázison körülbelül kétezren dolgoztak, de a leépítések miatt mostanra ez a létszám alig százra csökkent. A több lépcsőben létesült honvédségi lakótelepen a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején helyőrségi művelődési központ néven egy épületkomplexumot húztak fel a dolgozók szórakoztatására, ennek része a helyőrségi klub. Színháztermének technikai színvonala egykor kimagasló volt, amihez hasonlót kisebb településeken ma is ritkán találni – közölte a polgármester.

A komplexum és környéke nagymértékben lepusztult, ám egy komoly rekonstrukcióval a Tápió-térség kulturális és sportközpontjává lehetne tenni. Ezért kérte a területen lévő hat ingatlan tulajdonjogának ingyenes átruházását a honvédelmi tárcától a tápiószecsői önkormányzat.

Több mint két évnyi tárgyalás után egy óvodaépületet már megkapott a település, a helyőrségi klub tulajdonba adásáról pedig a napokban döntött a kormány – közölte Bata József.

Az egyszintes, közel ezer négyzetméteres ingatlant (melynek becsült értéke körülbelül 120 millió forint) a tervek szerint uniós pályázati pénzből újítaná fel az önkormányzat. A rekonstrukcióval kiválthatnák a nagyközség romos művelődési házát, melynek helyén folytatódhatna a településközpont fejlesztése – tájékoztatott a polgármester.

Láttál valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írd meg nekünk vagy küldj róla fotót, akár névtelenül is: hellokata.hu@gmail.com

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here