Tápióságba került a Quaestor cégvezetése

Eltűnt Tarsoly Csaba, felesége és apja a Quaestor-birodalom legnagyobb, központi cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. éléről a legújabb cégbírósági adatok szerint. A cég múlt hétfőn, március 16-án tartott közgyűlési jegyzőkönyve szerint megszűnik az igazgatóság, és Tarsolyék helyett a cég vezérigazgatója egy tápiósági lakcímű, Orgován Béla nevű személy lesz. Róla nem lehet tudni sok mindent a cégiratok szerint, bár tagja két, idén alapított, és a jelek szerint (egyelőre?) nem igazán működő cégnek is, az Onszid-Ma Kft-nek és Konimonika Kft-nek, mindkettő az ő címén van bejegyezve, Tápióságban, és mindkettő az ő kizárólagos tulajdona. Próbáltuk elérni a megadott címen az új vezérigazgatót, de a tudakozó szerint csak egy rokon telefonszámai vannak bejegyezve oda, az sem elérhető.

Egy jogász véleménye szerint ez alkalmas lehet a vezetői felelősség alóli kibújásra, ugyanis mindazért, ami a Quaestor-cégnél történt, az új vezérigazgatónak kell vállalnia a felelősséget, akkor így mindazért, ami március 16. után történt és történik, Orgován Bélát terheli a felelősség. Sőt, ha elfogadják a Fidesz javaslatát a brókerek elszámoltatásáról, akkor a magánvagyonával is felel. Az az ember, akiről a szakmában állítólag senki nem hallott, pedig beszéltünk pár, a pénzügyi szektorban jártas tanácsadóval, szakemberrel.

Szakértők mindeközben arra is figyelmeztetnek, hogy az ilyen helyzeteket akár az okiratok eltüntetésére is ki lehet használni. Egy új vezérigazgató, vezető tisztviselő ugyanis akkor tudja ellátni a dolgát, ha az előző vezetők átadják neki az iratokat teljes körűen. Az iratátadás legalább 3-4 nap akkor is, ha 2-3 ember éjt nappallá téve dolgozik ezen – mondta a hvg.hu-nak Szőnyi Viktor ügyvéd. Ilyenkor nem egyszer történt már, hogy az új vezető aláírja a papírt, amely szerint ő megkapott minden okiratot, iratot, ám a valóságban ilyen nem igazán következik be, az iratok jó részének pedig lába kél – magyarázta az ügyvéd általánosságban.

Az ügyről a 444 és a HVG oldalán bővebben is olvashatnak.

Forrás: 444.hu és hvg.hu

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here