Szilveszteri parti a gyerekekkel

A szilvesztert tölthetjük a barátainkkal, a szomszédokkal, vagy a munkatársainkkal, sokan azonban családi körben ünneplik az óév utolsó napját. Nincs is annál jobb, amikor a családunk társaságában élvezzük a szilvesztert és annak minden örömteli pillanatát együtt élvezzük ki. Nagyon sokféle programot lehet otthon is szervezni, akkor is, ha a gyerekek még kicsik, de abban az esetben is, ha a gyerekek már nagyobbak.

Szilveszteri ételek és italok készítése

A családdal történő mókázás már délelőtt is elkezdődhet. A család együtt is elkészítheti a szilveszterre tervezett finom falatokat és italokat. Ez is egy olyan program, amelyet a legjobb együtt végezni, így senki sem lesz fáradt estére és a gyerekeknek is fontos, hogy bevonjuk őket az előkészületekbe. Szilveszterkor javasolt olyan ételeket készíteni, amelyeket mindenki szeret. Lehet készíteni kis falatkákat, amelyek elkészítésében még a kisebbek is segíthetnek.

Alkoholos italt ugyan nem, de gyermek italokat a gyerekek is ihatnak. Készítsenek alkoholmentes puncsot, amelynek elkészítésében szintén segíthetnek a gyerekek.

Szilveszteri móka

Az otthon töltött szilveszter az egyik legjobb módja a pihenésnek, a családtagok közötti nagy beszélgetéseknek. Apa, anya és a gyerekek társasjátékozhatnak, kártyázhatnak, videójátékozhatnak, de közösen egy-két filmet is megnézhetnek. A vígjátékok csak még jobb kedvre derítenek. A kicsikkel együtt nézhetünk mesét, de akár bábozhatunk is, vagy rajzolhatunk, gyurmázhatunk. Gyurmából készíthetünk a szilveszterrel összefüggő tárgyakat, de akár még egy közös családi legózás is jó móka lehet.

Szilveszteri hangulat

Miért kellene az otthon töltött szilvesztert otthoni ruhában ünnepelni? A legjobb az otthoni szilveszteri partiban, hogy a lakást úgy dekorálhatjuk fel, ahogyan csak szeretnénk. És azzal is buli hangulatot teremthetünk, ha úgy kiöltözünk, mintha csak nem is otthon lennénk. Ebben a parti szettben aztán lehet táncolni és szórakozni, hiszen az otthoni szilveszter is telhet fergeteges hangulatban.

Szilveszteri meglepetések

Szilveszter előtt vásárolhat kisebb papírdobozokat, amelyekbe egy-egy cetlit kell elhelyezni, hogy az adott órában mit is csináljon a család. Az egyikben lehet a társasjátékozás, a másikban a filmnézés, a harmadikban az evés, és így tovább. Nagyon izgalmas élmény, amikor arra várunk, hogy mi is fog történni a következő órában. Egy ajándék webshop kínálatában vicces ajándékok is léteznek, amelyekkel meglephetjük a családtagjainkat. Ez is fel tudja pörgetni a szilveszteri hangulatot.

Éjfél

Éjfélkor otthon is lehet koccintani pezsgővel, a gyerekeknek alkoholmentes italokkal. A család tagjai elmondhatják, hogy milyen volt az elmúlt év és ki, mire számít a következő esztendőben, vagy milyen tervei, céljai vannak, mik azok a dolgok, amelyeket szeretnének megvalósítani. Ezek a gondolatok csak még jobban összekovácsolják a családot.

Galambos Dániel
www.szilvesztertipp.hu

 

MEGOSZTÁS