Szent Erzsébet ország torta sajtóanyaga

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A márciusi előselejtezőn – ahonnan 5 torta jutott tovább a középdöntőbe – remek eredménnyel szerepelt a tápiószecsői Hisztéria cukrászda Szent Erzsébet nevű tortája. A 2. helyen jutott tovább a torta, így jó eséllyel pályázik a 2017-es országtorta címre. Többfordulós zsűrizés következik, ahol a versenyzők tovább tökéletesítik a tortájukat.

Ipacs Balázs elmondta, hogy a Szent Erzsébet tortának a tészta az egyik legnagyobb erőssége: diós streusel (egy roppanós keksszerű tészta) van diós dacquise piskótával együtt sütve. Rajta nádudvari mascarpone mousse, áfonyazselé betét, áfonyás tejcsokoládé mousse és áfonyás glazeing található. A további kísérletezés során pluisz egy réteg diós ropogós kerül a tortáva és az áfonyazselé ízében is fog történni változás.

… és, hogy miért Szent Erzsébet? A torta jelleget adó anyagai, mint a dió és az áfonya ősszel, november táján mutatják a legszebb arcukat. Erzsébet névnap novemberben van, ezért lett a torta neve Szent Erzsébet.

Drukkoljatok ti is, hogy a tápiószecsői cukrászda tortája nyerje meg a versenyt és lehessünk még büszkébbek a régiónkra!

Köszönjük!

MEGOSZTÁS