Szarvasgomba Fesztivál beszámoló

Szeptember 26-án sikerrel lezajlott az I. Tápiószecsői Szarvasgomba Fesztivál! Az egész napos eső miatt a szervezők kénytelenek voltak a rendezvényt a Helyőrségi Klubba átszervezni.

A HK fedett terasza adott helyett a gasztronómiai kiállítóknak (A Sonkás, Zollai Baromfi-feldolgozó, Retro burger, Euro-Pig, Czakó hús, Tóalmás Húscsarnok, Hisztéria cukrászda, Zsindelyes pálinkák), ahol nagyüzemben sültek a kolbászok, húsok, érkeztek a finomabbnál – finomabb kóstolók. Itt készült a gasztronómiai rész fő attrakciója, a szarvasgombás rizottó, melynek hatalmas sikere volt.

A benti részbe is szorult néhány ételkészítéshez és italhoz kapcsolódó kiállító (Napkirályfi gyümölcslé, Kalapos szörpök, Dombi mézmanufaktúra, Borháló, sajtos), de ők remekül megfértek a kézművesekkel, kiállítókkal és a gombászokkal. A Nébih is kapott standot itt a belső részen, sőt munkatársuk előadást is tartott szarvasgombász képzésről. Apropó előadások: a délelőtti megnyitók után – melyeket Czerván Györögy, a Földművelésügyi Minisztérium Agrárgazdaságért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke, valamint Bata József, Tápiószecső polgármestere, a rendezvény védnöke tartott – igen érdekes előadások hallhattunk. A szarvasgomba termesztése, helye a gasztronómiában, a homoki szarvasgomba édesítő szerepéről és más érdekességek is szóba kerültek.

14 óra előtt pár perccel kezdődött a kutyaszépségverseny, mely a HK udvarán lett megtartva. A zsűri komolyan végezte a dolgát, sok szép tacskó, mopsz, cane corso stb. indult a “Best in show címért”. Végül a legszebb kutya egy gyönyörű akita lett. Minden kutyusnak és gazdájának jár az elsimerés, mert a pocsék időben is állták a sarat.

A koncertek a helyőrségi klub színháztermébe költöztek be. Minden előadót nagy tisztelet és érdeklődés övezett, a hangosítás remek volt és többé – kevésbé el is fértünk. Gratulálunk a fellépőknek és a közönségnek is a kulturált koncertélményekért. A szervezők felé érkezett két görögországi utazási felajánlás, melyet kisorsoltak a közönség között.

Szummázva a napot: a rossz idő ellenére remek programok, gasztronómiai értékek és jó szarvasgombás élményekkel zártunk.

Képeket itt lehet nézegetni az eseményről: 1. 2. 3.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here