Számos vállalkozás kerülhet nehéz helyzetbe az Electrolux leépítése után

Tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy a jászberényi Electrolux gyárban komoly létszámcsökkentés jön: 800 dolgozót rúgtak ki rövid időn belül (http://www.hellokata.hu/800-embert-kirugnak-az-electrolux-jaszberenyi-gyarabol/).

Az év végére láthatóvá vált, hogy nem csak nekik, hanem számos más vállalkozásnak is gondot okoz a leépítés: a beszállítóknak, akik most attól tartanak, a gyár nélkül nem lesz esélyük életben maradni.

Budai Lóránt polgármester adott interjút a Magyar Hangnak, aki beszámolt a beszállítók helyzetéről. Elmondta, hogy sok helyi cég a gyárba való beszállításból él meg, sokaknak az Electrolux adja a legtöbb, ha nem az összes megbízását.

Az év végéig több cég vezetője megfordult a városházán, segítséget remélve a városvezetéstől a megszorult helyzetben. “Az elbocsátásokon túlmenő következményei lesznek annak, hogy az Electrolux leépíti a termelést jászberényi gyárában”- nyilatkozta a polgármester.

Az önkormányzati megismételt választás előtt érkezett egy ajánlat a gyár miatt bajba kerültek helyzetének megsegítésére. Szijjártó Péter külügyminiszter pár nappal a választás előtt bemutatott egy 6 pontos tervez tervet, amit Szabó Tamással, a korábbi polgármesterrel közösen tervezett megvalósítani.

Szabó leváltása után azonban ez a terv hamar feledésbe merült, és felsőbb körökből azóta sem érkezett javaslat, segítség az ügyben. Budai személyes tárgyalást kezdeményezett az illetékes miniszterekkel a kérdésről.

MEGOSZTÁS