Szabálytalan kerékpárost gázoltak el a zebrán

B. Jánosné (68) az általa vezetett és tulajdonát képező Túra Bike típusú kerékpárral Szentmártonkáta lakott területén belül a Temető utcában a Rákóczi út irányába közlekedett. Haladása során az útkereszteződésben található Boglárka virágbolt előtt található kijelölt gyalogátkelőhelyen át akadt kelni a Rákóczi út túloldalára úgy, hogy kerékpárjáról nem szállt le. Az áthaladás során a neki jobb kéz felől érkező V. Annamária (63) az általa vezetett Skoda Fabia típusú járműve bal elejével a saját sávjában a gyalogátkelőhelyen nekiütközött a kerékpár jobb eleje-oldalának. Az ütközést követően B. Jánosné a jármű motorháztetejére esett, majd onnan az aszfaltra zuhant. A baleset következtében B. Jánosné feltehetőleg 8 napon belül gyógyuló személyi sérülést szenvedett.

MEGOSZTÁS

20 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miért hogy közelitesz ugyan meg egy zebrat, ja és megnéztem a fékutat az akkor volt 50 mikor én jézus. És a biciklis a temető felől jött igy vaknak kellett lennie hogy ne vegye észre. Másik minden zebrát ugykell megközelíteni hogy bármikor megtudj állni. Ja és tegyük fel 2 sávos uton szélső sávban a zebra előtt parkol az autó akkor ha jön valami ha nem köteles vagy megállno. Szóval autósok visszakéne venno főleg a nagy arcból.

  2. Jo am reszben igazad van ha fel van festve a bicikli ut de zebrat akkor is hogy közelítesz meg, ja és ott lakok tudom milyen a biciklis a virágos felől jött a cikk szerint akkor azt már réges rég észrevette az autos ha nem telefonal stb ma megnéztem a fékutat nos az ha 50 volt akor félreteszem a biciklim es soha nem szalok fel rá. És akkor megint bukott az a szabály hogy ugyközelitunk meg zebrat hogy barmikor megtudj állni. Nos én ezért nem hibáztatom a biciklis csak az autóst mert egy nem közelitette meg ugy , kettő simán és régesrég látnia kellett a biciklist.

  3. Kele Károly, a nevében is benne van, hogy gyalogátkelőhely!! Ahol olyan emberekre számítasz akik gyalog jönnek kb 5 km/órával. Nem pedig olyanokra akik kerékpárral átszáguldoznak. Az meg már megint egy másik kérdés, hogy képről szerintem sem 50-el ment illetve itt előszerettel tojnak a szabályokra. Ez tipikusan az az eset, hogy mind a ketten hibáztak.

  4. Zebrán gyalog kell átmenni, nem biciklivel, én ha biciklin ülő embert látok a zebránál, meg sem állok, szálljon le, sétáljon át, persze el nem ütöm, de szabály az szabály. Viszont ezen a szentmártonkátai részen pont akkora egyenes van, hogy simán észrevehető a biciklis és fokozottan figyelve el lehet kerülni az ilyen balesetet, kivéve ha biciklis "csak úgy" kivág elég, mert ugye az sokszor menő az időseknél, mint pl Nagykátán átkelni a vasút jobb oldalán, miközben a bal oldalt ott van a BICKLIS ÚT!!! És az autósoknak ez rohadt zavaró, hogy egy biciklis tötymörög előttük

  5. Gyalogátkelő benne a nevében: GYALOG! Az ilyen köcsög kerékpárosok miatt járok ködlámpa+refi 100wattos izzók! Többségnek lámpa sincs meg össze vissza kacsáznak!

  6. Ilyenkor már kb. 50-100méterről nyomni kell a kürtöt és felkapcsolni a ködlámpa mellé a távolságit is! Talán akkor elkezdenek gondolkozni, hogy kell kerékpározni!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here