Rendőrnek adták ki magukat a csuklyás rablók

A gyanúsítottak jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak a 2015 nyarán Csemőn elkövetett bűncselekmények miatt. A rendőrség most vádemelést javasol az ügyben.

Rablás bűntett, testi sértés bűntett, magánlaksértés bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. István 23 éves és G. Ferenc 43 éves ceglédi lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2015. június 9-én a késő esti órákban, fejükön csuklyát viselve jelentek meg a sértett csemői házánál. Átmásztak az ingatlan kerítésén, majd felszólították a bent tartózkodó férfit, hogy „Rendőrség! Nyissa ki az ajtót vagy betöröm!”

A férfi ajtót nyitott, a „Rendőrség” feliratú pólót viselő gyanúsítottak ekkor rátámadtak. Baseball ütővel többször megütötték, miközben pénzt és ékszereket követeltek tőle. Azzal fenyegették, hogy ha nem tesz eleget a követelésnek, akkor a házban tartózkodó barátnőjét is megverik. A nő közben telefonon próbálta hívni a rendőrséget, de ebben a gyanúsítottak megakadályozták, telefonját elvették. A sértettek végtagjait a támadók ragasztószalaggal összekötözték, a házból végül készpénzt és több mobiltelefont vittek magukkal.

A büntetőeljárás során kirendelt orvosszakértő véleménye szerint az egyik sértett életveszélyes sérülést szenvedett a bántalmazástól.

A végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeként a ceglédi nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat, akiket elfogtak, gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek az eljárás során.

Az előzetes letartóztatásban lévő G. Istvánnal és G. Ferenccel szemben folytatott nyomozást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a Pest Megyei Főügyészségnek küldte meg vádemelési javaslattal.

MEGOSZTÁS