Rendőri szervezésben, jó versenyben a „Tápió 25”-ben

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és sokak által várt „TÁPIÓ 25 Terep -kerékpáros Teljesítmény Túra” 2014. június 07-én került megrendezésre. A verseny az idei évben is a különböző rendőri szervek összefogásával valósult meg. A verseny fővédnöke Dr.Balogh János r. vezérőrnagy a Készenléti Rendőrség parancsnoka, országos rendőrfőkapitány helyettes volt. A kerékpár túrát 18 évvel ezelőtt a Nagykátai Rendőrkapitányság kezdeményezte. A szervezésben bekapcsolódott a Készenléti Rendőrség, az Állami Futárszolgálat és a Pest megyei Rendőr-főkapitányság. Az eredeti szervezők közül jelen voltak és a versenyben is részt vettek: Dr. Dobozi József és Dr. Fekete Csaba tábornokok, valamint Dr. Németh Tamás ezredes, akire a szervezés fő feladata hárult. Szentmártonkáta polgármestere Fodor Zoltán most is közreműködött a túra sikeres megrendezésében.

A túrán különböző korosztályokban, illetve kategóriákban mintegy 150 fő indult, amely már tömegsport jellegűnek tekinthető. A verseny nyitott volt és rendvédelmi állományban lévőkön kívül, családtagok, civil résztvevők is szép számmal elindultak. Sokan családi programként vettek részt a rendezvényen és a gyermekeiket is elhozták. A családtagok közül mindenki indult a maga kategóriájában. Sőt a gyermekeknek a nagykátai rendőrkapitányság munkatársai külön kerékpáros pályát is berendeztek, ahol kipróbálhatták az ügyességüket. A nevezések lezárása után a Szentmártonkátai általános iskolától 10 órakor csoportos rajttal indult a 25 kilométeres terep kerékpáros teljesítmény túra. A gyermekeket később indították nekik rövidebb távot kellett megtenniük.

A szép napos időben és a jó terepviszonyok mellett alaposan meglódult a mezőny. Szentmártonkátát gyorsan elhagyva Tápiószecső, Tápióság, Tápióbicske, Nagykáta határát érintve érkeztek vissza a kiinduló pontra. Útközben földutak, erdős részek, mezők váltották egymást és elég sokszor homokos tereppel kellett megküzdeni. Az útviszonyok nem okoztak nagyobb gondot, inkább a tűző nap és a nagy meleg viselte meg a versenyzőket. A verseny útvonalát a rendőrségen kívül a helyi, a nagykátai és a környékbeli polgárőrök biztosították. Vigyáztak a résztvevőkre! Nekik köszönhetően a verseny baleset és rendkívüli esemény nélkül bonyolódott le. Az egészségügyi ellátást a Készenléti Rendőrség mentősei biztosították, közreműködésüket ezúttal is megköszönjük.

A verseny célja teljesült! A rendőrség és más rendvédelmi szervek állományába tartozók, családtagok, civil résztvevők a sportolást kedvelők részére sikerült tovább népszerűsíteni a kerékpározást. A rendőrség és a civil társadalom kapcsolatának az erősítése a gyakorlatban is megvalósult. Jó alkalom volt felhívni a figyelmet a közlekedési szabályok betartásra és a balesetek megelőzésére. A résztvevők ezen kívül szép tájakat ismertek meg és a mozgással sokat tettek az egészségük megőrzése érdekében.

Az eredményhirdetéskor a külön a rendvédelmi, civil és a különböző felnőtt, senior, junior, férfi, női és gyermek kategóriák szerint az első három legjobb eredményt elérők vehették át az emlékérem, oklevél és tárgyjutalom díjakat. A legjobban teljesítők külön abszolút díjat, serleget is kaptak. Nem feledkeztek meg a legfiatalabb, legöregebb, leglassabb és legbalszerencsésebb díjak átadásáról sem. Összesen 51 fő részesült az elért eredménytől függően különböző szintű díjazásban. Minden résztvevő megkapta a teljesítést igazoló emléklapot. A rendezvény jól szolgálta a tömegsportot is, amelyre mint a példa mutatja van rá igény a Tápió vidék környékén.

A magas színvonalon és a gördülékenyen megszervezett verseny után a résztvevők jó hangulatú ebédel, ismerkedéssel, beszélgetéssel zárták a napot.

Jandó István ny.r.alezredes

Nagykáta

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here