Rács mögé került a nagykátai drogdíler

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2015. április 10-én 17 óra 20 perckor intézkedés alá vonták a Tápiószecső külterületén személygépkocsival közlekedő 32 éves F. Károlyt, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi rendszeresen értékesít kábítószert helyi fiataloknak.

A gyanúsított nagykátai lakásában megtartott házkutatás során a nyomozók lefoglaltak közel 20 gramm kábítószergyanús anyagot, illetve ennek terjesztéséhez szükséges eszközöket. Az igazságügyi szakértő elsődleges véleménye szerint a lefoglalt anyag amfetamin-származék, feltehetően speed.

F. Károlyt a rendőrök elfogták és a Nagykátai Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mivel a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014 januárja óta – ez idáig ismeretlen személytől – heti rendszerességgel vásárolt a fővárosban kábítószert – speed-et, kristályt, biofüvet, – melyet nagykátai otthonában értékesített tovább, többek között 18. életévüket be nem töltött személyeknek is. A nyomozóhatóság a 32 éves férfit őrizetbe vette, az illetékes bíróság pedig 2015. április 12-én előzetes letartóztatásba helyezte.

A fogyasztással összefüggésben eddig 7 személyt hallgattak ki tanúként a nyomozók.

A gyanúsított ellen a további eljárást – szakértők bevonásával – a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

MEGOSZTÁS

9 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here