Pest Megye Közgyűlése a kínai Wuhanban nyitott magának irodát

Nem volt még olyan rég, amikor a kínai Hubai tartomány települése, Wuhan azzal a bizonyos denevérrel és a kirobbanó koronavírus járvánnyal gyorsan világhírnevet szerzett magának. Bár a járvány Kínában már véget ért, Pest Megye Közgyűlése nem feltétlenül a legszerencsésebb helyet találta meg új kirendeltsége megnyitására.

A közgyűlés még 2020 szeptemberében fogadta el azt a határozatot, melyben úgy döntött, hogy egy új kirendeltséggel még szorosabbra fűzi a kapcsolatot a keleti országgal. A hírek alapján Hubei tartomány volt az, aki felvette a kapcsolatot a közgyűléssel, hogy a megye amúgy is kiterjedt kínai kapcsolatait tovább erősítse. A közgyűlés támogatta az ötletet, a rövid előkészítési munkák után az új iroda 2021 elején meg is kezdte működését Wuhanban.

Az iroda számos feladatot ellát majd, többek között az ipari, kereskedelmi, turisztikai kapcsolatok fejlesztését, kulturális és egészségügyi együttműködést, illetve a Pest megyei magas minőségű termékek exportjában is segítséget nyújt.

Az egyűttműködés legérdekesebb pontja viszont, hogy az iroda információkat ad át Kínának a Pest megyei lehetőségekről, a kormányzati támogatásokról, illetve megszervezi a kínai cégek befektetési célú látogatásait az országba. Ez a befektetési lehetőség fordítva is fennáll, a magyar cégek kínai piacra lépését is szeretnék elősegíteni. Elképzelhető tehát, hogy a közeljövőben számos új kínai cég jelenik majd meg Pest megyében, akik jelentős, a magyar cégeknél is magasabb támogatásokra számíthatnak a kormánytól.

Forrás és kép: www.budakesziiranytu.hu

MEGOSZTÁS