Ötből öt

A 20. fordulóban Péteribe látogatott felnőtt együttesünk. Tóth István csapata magabiztos játékával már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, azaz győzelemmel a tarsolyunkban térhettünk haza.

Esélyeshez méltóan rögtön a mérkőzés elejétől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Rendkívül türelmesen futballozva fokozatosan erőltettük rá akaratunkat ellenfelünkre. Ez a fölény a 31. percben érett góllá, amikor egy nagyszerű keresztlabda után Szalkai a tizenhatos vonaláról kapásból lőtt a léc alá. 0–1. A gól után tovább rohamoztunk, vendéglátónk ekkor csak a védekezéssel törődött és támadás építésre egyáltalán nem futotta az erejükből. A nagy fölény újabb két gólban mutatkozott meg. Előbb a 42. percben Radovits állom passzából Mohácsi gurított a rövid alsóba, majd egy perc múlva Mohácsi indította szenzációsan Illést a bal szélen, aki betört a tizenhatoson belűre és talán maga is befejezhette volna az akciót, de Szalkai elé tálalt, aki mint egy hat méterről az üres kapuba lőtt, megszerezve ezzel saját maga második, csapata harmadik gólját. A szünetre mind a mutatott játék, mind az eredmény miatt elégedetten vonulhattunk.

Sajnos a második játékrész már közel sem hasonlított az elsőre. Talán túlságosan is elégedetten jöttünk ki és kicsit “belealudtunk” a mérkőzésbe. Ennek eredményeképen az 55.percben szépített a Péteri. Hrutka lépett ki középen egy labdával és 14 méterről a kimozduló Szili fölött a rövid fölsőbe bombázott. A bekapott gól kicsit megzavarta a csapatot, nagyon idegesen és kapkodva kezdtünk el játszani. Ekkor a hazaiaknak meg volt az esélyük, hogy közelebb zárkózzanak és még szorosabbá tegyék a mérkőzést, ám újabb gólt már nem sikerült elérniük. A félidő felére magunkhoz tértünk és ezután egy-két szórványos vendég lehetőséget leszámítva jobbára mezőnyjátékkal telt a hátralévő idő. Több gólt sem a hazaiak, sem mi nem szereztünk, így a végeredmény 1–3. Ez azt jelenti, hogy Tóth mester tanítványi tavasszal továbbra is 100%-osak.

A jövő hétvégén szabadnapos lesz a csapat, de nem lezíthatunk, hiszen április 8-án, szerdán Tápiószentmártonba látogatunk, hogy az 5. fordulóban bekapcsolódjunk a Pest Megyei Kupa 2014/2015-ös küzdelmeibe.

Péteri KSK – Nagykáta SE 1-3 (0-3) 

Péteri, 100 néző. Vezette: Sinka Sz. (Vargha T., Orosz I.)
PÉTERI: Hornyák Z. – Kiss I., Gyüre D., Hrutka G., Varga Zs.(Gér D. 0, 82. p.) – Hrutka Zs., Szenyán M., Hrutka T. (Odrán T. a szünetben), Kovács T. – Hajdú K., Bokros B. Edző: Keller Tibor.
NAGYKÁTA: Szili Zs. 7 – Czakó II N. 7, Lovasi B. 7, Majzik B. 7, Balogh I. 7 – Hajdú M. 7, Szalkai P. 7, Radovits V. 8, Mohácsi G. 8 (Czakó I N. 0, 81. p.) – Komonyi Gy. 7 (Kiss Á. 0, 82. p.), Rontó R. 7 (Czakó G. 0, 67. p.). Edző: Tóth István.
GÓL: Hrutka Zs., ill. Szalkai P. (2), Mohácsi G.
SÁRGA LAP: Gyüre D., Varga Zs.
TÓTH ISTVÁN: – Helyezésünkhöz méltóan futballoztunk. Ellenfelünk helyzetkihasználása száz százalékos volt, egyetlen támadásukat gólra is váltották. Sok helyzetet kihagytunk, de csapatom azt játszotta, amit idegenben kell.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here