Öt év járt a gyilkossági kísérletért

Jogerősen öt év négy hónap börtönbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla kirendelés folytán Szegeden eljáró tanácsa pénteken egy gyömrői férfit, aki szóváltás közben megpróbálta mellkason szúrni egy ismerősét még 2009-ben.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 37 éves, korábban többször büntetett férfit.

A vádlott 2008 óta a családjával egy gyömrői házban lakott bérlőként. A bérleti díj fizetésével elmaradozott, és egy idő után már a főbérlőnője telefonhívásait sem fogadta. Az asszony ezért sógorával, a későbbi sértettel elment a házhoz, hogy tisztázza az ügyet. Az öccsével a kocsmából hazatérő vádlott veszekedni kezdett a főbérlővel, a későbbi sértett azonban megpróbálta csitítani. Miután bementek a házba, a vádlott újra ordibálni kezdett és egy lapáttal az asszony felé ütött. A sértett megpróbált sógornője védelmére kelni, de a vádlott testvére hátulról lefogta.

A vádlott ekkor a konyhapultról felkapott egy kést, és miközben azt kiáltotta: „Most meghalsz, megöllek!”, a sértett mellkasa felé döfött. A szúrások ekkor még nem érték el a férfit, de a vádlott megismételte a támadást, és késével átdöfte a sértett kezét, amelyet az védekezésül a mellkasa elé rántott. A vádlott elmenekült, mielőtt a mentők és a rendőrök a helyszínre érkeztek volna.

Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az elsőfokú ítéletet helybenhagyó döntés indoklása során kifejtette, a Budapest Környéki Törvényszék által kiszabott büntetés inkább enyhe, mintsem eltúlzott, annak súlyosítása is szóba jöhetett volna, ha az ügyészség annak érdekében fellebbezést nyújtott volna be.

Forrás: mno.hu

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here