Örökség Serleget kapnak a Tápiómente Táncegyüttes ifjúsági csoportjai

A magyar kultúra napja alkalmából (január 22.) rangos elismerésben részesülnek a Tápiómente Táncegyüttes ifjúsági csoportjai. A Falvak Kultúrájáért Alapítvány 2006 óta adományozza ezt az elismerést az ország különböző ifjú tehetségeket nevelő csoportjainak, idén három másik csoport mellett a Tápiómente Táncegyüttes is részesül a díjban.

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány kiemelt feladatának tartja az ifjúság kulturális nevelését, a hagyományos értékek átvételét és a következő generációknak való továbbadását. Az elismerést az alapítvány a Magyarországi Felfedező Szövetséggel együttműködve adományozza a kulturális örökséget példamutatóan ápoló ifjúsági csoportok számára.

A Tápiómente Táncegyüttes közel ötven éve karolja fel a térség tehetséges fiataljait. A közel 120 fős táncegyüttes a kezdetektől járja a különböző európai fesztiválokat, ahol számos díjjal jutalmazták már őket. Megjárták már Ázsiát és Amerikát is, műsoraikban pedig magyaros érzelmű színpadi művek, néptáncok, népdalok szerepelnek. Az utánpótlás számára néptánctáborokat, ifjúsági néptánctalálkozókat szerveznek.

A méltó elismeréshez gratulálunk!

MEGOSZTÁS